28 / 03 / 2024

İMO Erdoğan Bayraktar hakkında soruşturma açılmasına karar verdi!

İMO Erdoğan Bayraktar hakkında soruşturma açılmasına karar verdi!

İMO Yönetim Kurulu, "oda üyesi Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar hakkında soruşturma açılmasına karar verildiğini" bildirdi...



İnşaat Mühendisleri Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, bugün gerçekleştirilen olağanüstü toplantıda Torba Yasa teklifinde yer alan TMMOB'a ilişkin yasal düzenleme ve Taksim Gezi Parkı olaylarının değerlendirildiği belirtildi.


Düzenleme kapsamında 3194 sayılı İmar Kanunu'nda öngörülen değişikliklerle TMMOB'un cezalandırılmak istendiği savunulan açıklamada, düzenlemeyle TMMOB ve bağlı meslek odalarının varlık nedeninin tamamen ortadan kaldırılacağı öne sürüldü.


Açıklamada, TMMOB ve bağlı odaların değişiklik nedeniyle, üyeleri nezdinde mesleki denetim yapamayacağı, idarenin faaliyetlerini kamu adına denetleyemeyeceği, yine idarenin toplumsal yarar ilkesiyle çelişen uygulamalarını denetime tabi tutamayacağı kaydedildi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından son birkaç yılda çıkarılan yönetmelik ve genelgelerle, meslek odalarının mesleki denetim işlevini zayıflatmak için her türlü girişimde bulunulduğu iddia edilen açıklamada, Yönetim Kurulunun, oda üyesi Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar hakkında TMMOB Disiplin Yönetmeliği hükümleri uyarınca soruşturma açılmasına karar verdiği bildirildi


AA


Geri Dön