25 / 04 / 2024

İMO İzmir şžubesi Başkanı Tahsin Vergin vefat etti!

İMO İzmir şžubesi Başkanı Tahsin Vergin vefat etti!

İnşaat Mühendisleri Odası İzmir şžubesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin H. Vergin, 6 Kasım 2010 Cumartesi günü geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi



İnşaat Mühendisleri Odası  İzmir  şžubesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahsin H. Vergin, 6 Kasım 2010 Cumartesi günü geçirdiği kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi. Yıllardır İnşaat Mühendisleri Odası ile çalışmalarını yürüten Tahsin Vergin, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği bünyesinde teknik eleman örgütlenmesinde, İnşaat Mühendisleri Odası"nın çalışmalarında hep ön saflarda rol aldı.

İnşaat Mühendisleri Odası Yayın Kurullarında ve Meslek içi Eğitim Kurullarında görev üstlenen Tahsin Vergin, İMO İzmir şžubesi"nin 20. 21. ve 40. Dönemleri"nde Yönetim Kurulu Üyeliği, 41. Dönemi"nde şžube Sekreter Üyeliği görevi yaptı. Tahsin, 2010 yılından bu yana ise İMO İzmir şžubesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmekteydi.Tahsin Vergin evli ve bir çocuk babasıydı.

Tahsin Vergin için 8 Kasım 2010 Pazartesi günü Saat:10.00 da Tepekule Kongre Merkezi Anadolu Salonu'nda bir tören düzenlenecek.
Cenazesi ise 8 Kasım Pazartesi günü öğle namazını müteakip Bostanlı Beşikçioğlu Camii'nden kaldırılarak Doğançay mezarlığında defnedilecek.

Tahsin Vergin
Tahsin Vergin, 1949 yılında İzmir Karşıyaka"da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Karşıyaka"da tamamladı. 1966 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Fakültesi"nde üniversite eğitimine başladı. 1972 yılında üniversite eğitimini tamamladı. 1972-1982 yılları arasında Bayındırlık Bakanlığı Yapı İşleri 3. Bölge Müdürlüğü"nde Mühendislik Hizmetleri Baş Mühendisliği görevi yaptı. Tahsin Vergin, 1982 yılında kamuda sürdürdüğü işinden ayrıldı ve kendi firmasında proje ile yüklenicilik işlerine başladı.


Geri Dön