23 / 04 / 2024

İMPOMES yatırımcıyı cebinden korumaya aldı!

İMPOMES yatırımcıyı cebinden korumaya aldı!

Mülkiyet erişim sistemi İmpomes’in mobil uygulaması hayata geçti. Artık mülkler üzerindeki her türlü müdahale ve değişiklikte mülk sahipleri İMPOMES üzerinden cep telefonlarına gönderilecek bir bildirimle bilgilendirilecek



Türkiye’nin sayılı Holding, Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Banka, inşaat şirketleri ve benzeri kurumsal gayrimenkul sahiplerinin kullandığı İmpomes Mülkiyet Erişim Sisteminin mobil uygulaması hayata geçti.   

4.5 G teknolojisi sayesinde yazılımını mobil telefonlarına uygun hale getiren  İmpomes bilişim ekibi, gayrimenkule dair tapu, kadastro ,imar planları ve emlak konularında değişiklik ve müdahaleler, yasal düzenlemeler, işgaller gibi gelişmelerde mülk sahiplerini mobil uygulama üzerinden bildirim yoluyla uyaracak. 


İmpomes Koruması Cebinden Başlayacak

İmpomes Genel Koordinatörü Damla KARTALKANAT, “İmpomes’in Mobil uygulamasının adeta internette arama motorlarındaki haber alarmı gibi mülk sahiplerini mülkleriyle ilgili olarak alarma geçireceğini açıkladı.


Damla KARTALKANAT “Mülkün değerini, durumu olumlu ya da olumsuz etkileyebilecek bir gelişme olduğunda ya da imar hakkı kaybı, vergi cezası  v.s. gibi bir riskle karşılaşıldığında, İmpomes mobil uygulaması sayesinde mülk sahiplerinin cep telefonlarına bildirim gidecek. Bir anlamda mülk sahiplerini risklere karşı korumaya CEBİNDEN başlayacak” diye konuştu.


İstanbul’da Bir Yılda 738 İmar Planı Askıya Çıktı

İMPOMES Mülkiyet Erişim Sisteminin bir nevi  mülk dedektiflik hizmeti sunduğunu anlatan Damla KARTALKANAT sözlerini şöyle sürdürdü:


“Mülklerin değerini birebir ilgilendiren gelişmelerin başında imar planı değişiklikleri geliyor. Son bir yılda sadece İstanbul’da 39 ilçesinde toplam 738 imar planının hazırlanarak askıya çıktığını düşündüğünüzde, mülk sahiplerinin nasıl bir bilgi bombardımanı altında olduğunu hesaplayabilirsiniz. Örneğin emlak vergilerini etkileyecek rayiç değerler geçtiğimiz günlerde değişti. Önemli olan hangi bilginin sizin için önemli olduğunu bilmek veya hangi bilginin yararlı, hangisinin tehlikeli olabileceği konusunda rehberlik hizmetini alabilmektir ki işte İmpomes’le biz bu hizmeti sağlıyoruz”.


Tapu takibi ve gayrimenkul yönetiminde yeni bir dönem başlatan İmpomes Mobil uygulaması sayesinde, mülk sahipleri günün 24 saati, herhangi bir bilgisayara erişim zorunluluğu duymadan, mülklerinin güncel imar durumunu, vergi borcu durumunu, tapusunda haciz veya şerh bulunup bulunmadığını gibi gayrimenkule ait birçok konuyu sorgulayabilecek.


İMPOMES halen yaklaşık 7500 mülkün düzenli olarak takibini gerçekleştiriyor. Türkiye genelinde İmpomes müşterilerinin 38 il 93 ilçedeki tapularının her detayı  yakından izlenerek kendilerine sistem üzerinden rapor ediliyor. Yeni hayata geçen mobil uygulamanın mobil telefonlara yüklenmesi halinde İmpomes müşterileri aynı raporları ve uyarı mesajlarını artık telefonları sayesinde de alabilecekler.

İmpomes Mobil uygulamasını App Store ve Play Storelardan ücretsiz olarak indirilebilmektedir.   



Geri Dön