27 / 04 / 2024

İMSAD 60 üyesiyle Yapı Fuarı'nda!

İMSAD 60 üyesiyle Yapı Fuarı'nda!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), bu yıl 38'incisi düzenlenen Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul'a, 50 sanayici ve 10 sektör derneği olmak üzere toplam 60 üyesiyle katılıyor.



Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD), bu yıl 38'incisi düzenlenen Yapı Fuarı-Turkeybuild İstanbul'a, 50 sanayici ve 10 sektör derneği olmak üzere toplam 60 üyesiyle katılıyor.


Çimentodan boyaya, demir-çelikten seramiğe, camdan ısıtma-soğutma ürünlerine kadar 30 farklı alt sektörü temsil eden Türkiye İMSAD, inşaat malzemeleri sanayinin önde 60 üyesiyle ziyaretçilerini fuarda teknolojinin son ürünleriyle buluşturuyor. 21-25 Nisan 2015 tarihleri arasında TÜ YAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuarda Türkiye İMSAD. ulusal ve uluslar arası ziyaretçilerini 7'nci salon ve 114 no'lu standında ağırlayacak. 


Yapı Fuan'nı inşaat malzemeleri sektörünün bölgedeki en biiyük buluşma ve iş platformu olarak nitelendiren Türkiye İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar. ulusal ve uluslararası içerikteki etkinlikleri, yeni iş fırsatları ve ticari bağlantılar kurmaya imkan sağlayan platformları ile fuarın sektöre ivme kazandırdığını belirtti. Hinginar. Yapı Fuarı gündemi dolayısıyla yaptığı değerlendirmede, şunları söyledi: "Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da Türkiye İMSAD üyeleri yoğun bir katılımla fuarda yer alacaklar. 50'si sanayici ve 10'u sektör derneği olmak üzere fuara toplam 60 üyemiz kuruluşla birlikte katılıyoruz. İnşaat malzemeleri üretiminde 82 sanayi firması ve 29 iiye sektör derneğinin çatı örgütü Türkiye İMSAD olarak sektörün lokomotif gücü olmaktan ve Türkiye ekonomisine değer katmaktan son derece gurur duyuyoruz" dedi. 


Türkiye İMSAD'ın bu yıl odaklandığı öncelikli konulardan birisinin Türkiye inşaat sektörü için yeni bir stratejik yol haritasının belirlenmesi ve bu kapsamda ülkenin acil ihtiyacı olan Ulusal Bina Yönetmeliği 'niıı biran önce çıkarılması gerektiğini belirten Fethi Hinginar. "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile önümüzdeki yakın dönemde düzenleyeceğimiz Çalıştay. bu konuda atılacak önemli adımlardan birisi olacaktır" dedi. 


KONUK ÜLKE KAZAKİSTAN


Yapı Fuarı kapsamında düzenlenen "İş Geliştirme Platformu'nun bu yıl 'Konuk Ülke' toplantısında, Kazakistan ile işbirlikleri, yeni iş fırsatları ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi yönündeki çalışmalara dikkati çeken Fethi Hinginar, biiyiiyen kamu yatırımları başta olmak üzere Kazakistan gündemindeki tüm yapı işlerinde, Türk müteahhitlerinin ve inşaat malzemesi üreticilerinin daha etkin olabileceklerini belirtti. Kazakistan'ın 2014 yılında 15.17 milyar dolar tutarında inşaat harcaması gerçekleştirdiğini ve 6,9 milyar dolar tutarında inşaat malzemesi ithal ettiğini belirten Fethi Hinginar. "Bu rakamlarda Türkiye'nin Kazakistan'a inşaat malzemeleri ihracatı açısından ne kadar büyük ve potansiyel bir pazar olduğunu gösteriyor" dedi. 


Başkent





Geri Dön