19 / 03 / 2024

İMSAD: Bu yılı 22 milyar dolarla kapatacağız

İMSAD: Bu yılı 22 milyar dolarla kapatacağız

İMSAD Başkanı Dündar Yetişener, "İnşaat sektöründe yüzde 4-4,5 arasında büyüme bekliyoruz. 2015 yılı inşaat malzemesi sanayi üretiminde yüzde 4,5-5 arasında artış bekliyoruz" dedi.



Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nce (İMSAD) düzenlenen 6. Uluslararası İnşaatta Kalite Zirvesi'nde konuşan İMSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dündar Yetişener, bu zirvede iş ve güç birliği yapmak için büyük ve anlamlı bir buluşmayı gerçekleştirdiklerini belirtti. Yetişener, sektöre ilişkin bazı çarpıcı verileri paylaştı.


Bu yıl inşaat malzemesi sanayi üretiminde yüzde 4,5-5,0 arasında artış gerçekleştiğini, 2013'e göre fiyat artışından ayrıştırıldığı zaman üretimde büyüme olduğunu dile getiren Yetişener, ancak dolar bazında bakıldığında bu artışın görülmediğini ve 53,5 milyar dolar olduğunu aktardı.


İnşaat malzemesi ihracatında geçen yıl ki 213 milyar dolar ihracatın çok az üstüne çıkabildiklerini belirten Yetişener, bu yılı yaklaşık 22 milyar dolar ile kapatabileceklerini bildirdi.


Yetişener, "Hükümetimiz, 2015 yılı genel büyüme hedefini yüzde 4 olarak açıkladı. İnşaat sektöründeki büyümeyi ise bizler yüzde 4-4,5 arasında bekliyoruz. 2015 yılı inşaat malzemesi sanayi üretiminde artışı yüzde 4,5-5 arasında, iç pazarın reel olarak yüzde 4-5 arasında büyümesini bekliyoruz. İnşaat malzemesi ihracatında ise hedefimiz yüzde 8-10 arasında artışla 24 milyar dolara ulaşmaktır" diye konuştu.


Bu hedefe nasıl ulaşacaklarına da dikkati çeken Yetişener, şöyle devam etti:


"Burada hemen dikkatini çekmek isterim ki, bugüne kadar yapılan inşaat malzemesi ihracatının yüzde 75'i Türkiye İMSAD çatısı altındaki kuruluşlar tarafından gerçekleştiriliyor. Dış pazarda yaşadığımız bu daralmadan, pazarlarımızı çeşitlendirerek, yeni pazarlara ulaşarak kurtulabiliriz. İşte bunun için de kara kıtaya kadar birlikte koşmamız lazım. Kalitesini dünya çapında kanıtlamış mimar, mühendis, müşavirlerimiz, dünya inşaat sektörünün en üst sıralarında yer alan müteahhitlerimiz ve dünya inşaat malzemesi ihracatında ilk beşte yer alan inşaat malzemesi sanayicilerimiz var."


AA






Geri Dön