25 / 04 / 2024

İMSAD: İnşaat Malzemesi Sanayicileri Meclisi kurulmalı

İMSAD: İnşaat Malzemesi Sanayicileri Meclisi kurulmalı

İMSAD, TOBB bünyesinde ayrı bir İnşaat Malzemesi Sanayicileri Meclisi kurulması gerektiğini belirtti



İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, İMSAD üyesi 20 sektör derneği, sektörlere ilişkin mevcut durum tespiti yapmak ve 2010 yılı beklentilerini görüşmek için İstanbul'da bir araya geldi.

Hükümetin 2023 yılı ihracat hedefi olan 500 milyar doların 100 milyar dolar hacmindeki kısmını gerçekleştirmek için kamu ile elele verip etkin rol oynanacağı vurgulanan toplantıda, sektör temsilcilerinin, Hükümetin sürdürdüğü ihracat odaklı faaliyetleri, başta komşu ülkeler olmak üzere geliştirilen devletlerarası işbirliklerini Türk İnşaat Malzemesi Sanayicileri olarak desteklediklerini ifade etti. Toplantıda ayrıca şu görüşlerin altı çizildi:

"Türk inşaat malzemesi sanayisi, başta Avrupa olmak üzere tüm dünyada üretim üssü olma yolundadır ve hedef pazarlara ihracat gerçekleştirmenin yanı sıra yatırım da yapılması gerekmektedir. Türk inşaat malzemesi sanayicilerinin krizle birlikte diğer sektörlere sağlanan teşvikler, vergi indirimlerinden faydalandırılmaması büyümeyi olumsuz etkilediği gibi haksız rekabeti de artırmıştır. Sektörün KDV, vergi indirimi ve her türlü desteği hak ettiği hükümete mutlaka anlatılmalıdır. TOBB bünyesinde mutlaka ayrı bir inşaat malzemesi sanayicileri meclisi kurulmalıdır. Başta cam, çimento, seramik, demir-çelik, alüminyum, yalıtım ürünleri olmak üzere birçok sektörde maliyetin yaklaşık yüzde 40'lara varan enerji için hükümetin katma değerli üretim yapan Türk inşaat malzemesi üreticisine mutlaka makul ve kalıcı bir enerji fiyat politikası uygulaması gerekmektedir. Binalarda enerji verimliliği bilincinin genişlemesi için teşvik ve destek politikalarında hükümet, öncü rol oynamalıdır. Finans sektörü ile Türk inşaat sektörünün başlayan işbirliği yeni ve akılcı projelerle geliştirilmelidir."
AA


Geri Dön