19 / 04 / 2024

İMSADdan ev alacaklara elinizi çabuk tutun uyarısı!

İMSADdan ev alacaklara elinizi çabuk tutun uyarısı!

İnşaat  Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD),  AKP'ninsoğultma hamlelerine devam edeceği uyarısında bulunarak gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlere ellerini çabuk tutmalarını önerdi



İnşaat  Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD),  yeni kurulacak olan AK Parti hükümetinin seçim öncesi başladığı ekonomiyi soğultma hamlelerine devam edeceği uyarısında bulunarak gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenlere, ellerini çabuk tutmalarını önerdi. Raporda, kredi kalemlerindeki şartların ağırlaşmasına bağlı olarak gayrimenkul alım koşullarının ağırlaşabileceği ifadelerine yer verildi. Merkez Bankası'nın ekonomiyi soğutma yönündeki adımlarından bir bölümünün inşaat sektörünü zorlayıcı nitelikte olduğu belirtilerek, zorunlu karşılık oranları ile krediler üzerinde oluşturduğu baskının altı çizildi.

Alınan bu önlem doğrultusunda satış ve ruhsatlarda gerileme yaşandığı bilgisine yer verilen raporda, şu ifadelere yer verildi: "Son açıklanan TÜİK verilerinde konut satışlarında bir önceki döneme göre yüzde 6 .61 gerileme yaşanırken, yapı ruhsatlarında ise ocak ayında yüzde 7.8, şubat ayında yüzde 29.3 ve mart ayında da  yüzde 37 .6 düzeylerinde düşüş gerçekleşti. Seçim sonrasında tek başına iktidara gelen AK Partinin ekonomiyi soğutma hamleleri devam edebilecektir. Önümüzdeki dönemde ekonomi yönetiminin ilk olarak faiz dışı araçlarla tüketici talebinin hızını kesmeye çalıştığı görülebilir. Böyle bir ortamda özellikle konut sektöründe kullanılan kredilerde yüzde 25 öz kaynak şartının gerekirse yüzde 40a kadar yükseltilmesi doğrudan sektörü olumsuz etkileyebilecek unsurdur.

 


Geri Dön