26 / 04 / 2024

İnanlar İnşaat Fikirtepe'de AVM ve konut yapacak!

İnanlar İnşaat Fikirtepe'de AVM ve konut yapacak!

İnanlar İnşaat, kentsel dönüşüm kapsamında Fikirtepe'de 25 dönümlük bir 'ada' için el sıkışma noktasına geldi. 2012'de hayata geçirilmesi öngörülen projede ticari alanlar ve konut yer alacak



Birçok inşaat firmasının kentsel dönüşüm projeleri için kapısını çaldığı Fikirtepe'de şirketin 25 dönümlük bir 'ada' için anlaştığı söyleniyor. Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, adada yüzde 80 anlaşma sağladıklarını kaydederek, "Prensipte birçok detayda anlaşma sağladık diyebilirim. İmzalar tamamlandığında burada 150 bin metrekare satılabilir alanı olan proje gerçekleştireceğiz. Projenin içinde AVM ve konut yer alacak" dedi.

Sarıyer'e 300 villa planı

İnanlar İnşaat, 2011 yılını ise yeni projelerle tamamlayacak. Projelerden biri Kartal'a bir diğeri ise Sarıyer'e yapılacak. Kartal projesinde detaylar henüz netleşmedi. Ancak buraya yüksek katlı tek bir kule yapılması öngörülüyor. Kulenin içinde ticari üniteler de yer alacak. Sarıyer projesi 3 etap halinde gerçekleşecek. Burada 300 villa inşa edilecek. Projede metrekare satış fiyatı ise 5 bin lira olarak öngörülüyor. Bayram sonrası yapılacak lansman toplantısında Serdar İnan 3 yeni finans modeli daha açıklayacak.

Bingöl'den eski ev geldi

'Eskiyi getir yeniyi götür' kampanyası ile sektörde de yeni bir akım başlatan şirket, bu kampanya kapsamında 3 hafta içinde 180 başvuru aldı. Evini değiştirmek isteyenlerin getirdiği evler arasında Bingöl'den bile ev olduğunu belirten İnan, Bodrum ve Çanakkale'den de başvuru aldıklarını söyledi. Ancak şirkete ilk etapta İstanbul'daki evleri değerlemeye aldı. İstanbul'da getirilen eski evlerin çoğunluğunu ise yazlıklar oluşturdu.

Arsasını getiren de oldu

Bu kampanya kapsamında şirket ilginç tekliflerle de karşılaştı. Yaklaşık 10 kişi elindeki arsasını getirerek yeni projelerden ev satın almak istediklerini dile getirdi.

Çalışanlar metrekare aldı

Şirketin 'aldıkça kazandır' kampanyası her alım için geçerli olurken metrekare metrekare satışlarda şu ana kadar 150 metrekarelik satış yapıldı. Esenyurt'ta inşa edilen Teracce Mix projesi için geçerli olan metrekareli satışa ilk etapta şirket çalışanları yoğun ilgi gösterdi.

Emine Açar/ Bugün


Geri Dön