28 / 03 / 2024

İnanlar İnşaat'ın Terrace Feri projesi satışa çıkacak!

İnanlar İnşaat'ın Terrace Feri projesi satışa çıkacak!

İnanlar İnşaat'ın Terrace Feri projesi satışa çıkıyor. Temeli atılan proje, Feriköy merkezde, Feriköy Stadyumu'na 20 metre uzaklıkta yükseliyor



Satışa çıkmasına yaklaşık 2 hafta gibi kısa bir süre kalan Terrace Life'ı İnanlar İnşaat hayata geçiriyor. Temeli atılan projenin 1.5 yıl içinde teslim edileceği duyurulyor.

Feriköy merkezde, Feriköy Stadyumu'na 20 metre uzaklıkta  yükselen Terrace Feri'nin  sosyal alanlarında havuz, fitness center ve otopark yer alıyor.

Terrace Feri'de 0+1'den 3+1'e kadar konut tipleri bulunuyor. İnanlar İnşaat'ın Terrace Feri projesiyle ile ilgili tüm detaylar satışa birlikte açıklanacak.

In Center Life'dan Elif Eren, Terrace Feri projesinin mimarı Harun Senegör ile röportaj yaptı. İşte öne çıkan soru ve cevaplar...

Terrace Feri projesine nasıl bir tasarım konsepti hakim

Projenin çevresindeki binaların yapısal anlamda çok önemli bir özelliği yok. Bölgede büyük bir mezarlık var. Onun çevresindeki üç-dört katlı yapılar ise gecekondu niteliğinde. Ana cadde üzerindeki yapılar, eski ve özelliksiz. Bizim projemizin olduğu arsa üzerinde eskiden bir imalathane vardı. Bu projenin kendine has bir mimarisi olmalı. Biraz daha günümüz mimarisini simgeleyen minimal tarzı yansıtmalı. Aynı zamanda geleneklerimize de bağlı olmalı. Bu bağlamda malzeme seçiminde brüt beton, ahşap, doğal taş, çok eskiden kullanılan ve şu anda yeni teknolojilerle yeniden üretilen bir takım cam konstrüksiyonlarını yeğledik. Bunlara tabii ki bir takım teknik unsurları ekledik. Işığı ekledik ve bu ışıkla binamızın geceleri farklı bir çehre kazanması açısından, camı tercih ettik. Ahşap zaten çok kullanılıyor. Biz burada çok yoğun kullanmadık, tadında bıraktık. Bizim binamızın en büyük özelliği aydınlatma. Bu, binanın lokasyonu açısından tanımlayıcı bir unsur olacak. 'Feriköy'deki dış cephesi aydınlatılmış bina' dediklerinde adres niteliği taşıyacak. Bu durum, çevresel açıdan da bir artı sağlayacak. Yatırımcının da bir takım istekleri doğrultusunda maksimum faydayı sağlayacak şekilde, ufak bir alanda 45 farklı tipten oluşan 96 daire planladık.

Projenin diğer birimleri ve ortak alanlara yönelik planlarınız neler

Artık yaşantımız evden işe, işten eve şeklinde geçiyor. Biraz nefes almamızı sağlayacak birtakım olanakların, yaşadığımız binanın içine kombine edilmiş olmasını tercih ediyoruz. Binamız bu açıdan çok cazip. Yazın üstü açılabilen, kışın kapanabilen yarı olimpik bir performans havuzumuz var. Kapalı spor salonumuz var, ama tam tadında. Kullanılmayacak cinsten bir salon değil. Kapalı bir sinema ve televizyon salonumuzun yanı sıra bir de çocuk odamız var. Bir de kabul odası olarak adlandırdığımız özel bir alan var. Buranın özelliği şu: Diyelim 40-45 metrekarelik bir dairede oturuyorsunuz ve bir misafiriniz geldi.

Projenin mimarisi ileride burada yaşayacaklara ne gibi faydalar sağlayacak

Bizim projemizde çok farklı aile tiplerinin yaşaması mümkün. Yeni evli bir çiftten yalnız yaşayan birine, bir çocuklu aileden dört çocuklusuna kadar herkes Terrace Feri'de yaşayabilir. Bu, insanların buluşması bizim için kıymetli. Sosyal tesislerde, havuzda bir araya gelmelerini, komşuluk ilişkilerinin sıcaklığını yaşamalarını istiyoruz. Ayrıca doğal ışığın maksimum oranda içeri alınıyor olması, içeridekilerin dış ortamla da bütünleşmesini sağlıyor. Bu bina küçük bir parselde kurulu ve yoğun bir mimari yapıya sahip. Buna rağmen insanların ortak kullanabileceği bir peyzaj alanı yarattık. Tüm bunları düşündüğüm zaman buradaki yaşantının kendine has olacağını düşünüyorum. Bunda yatırımcımızın mimari kökenli olmasının payı çok büyük, inanlar inşaat'ın diğer projelerinden de belli olduğu üzere, tasarımda ticari kaygılardan ziyade insanlara güzel yaşam alanları sağlama isteği ağır basıyor.

www.inanlarinsaat.com.tr

 0.212.291 2860


Ebru Duman/Emlakkulisi.com


Geri Dön