25 / 04 / 2024

İnanlar İnşaat'tan 120 milyon dolarlık Maslak planı

İnanlar İnşaat'tan 120 milyon dolarlık Maslak planı

İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, en geç mart-nisan ayları içinde Maslak'ta 120 milyon dolarlık bir projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını açıkladı.



Projede 65 katlı konut, iş merkezi, otel ve konferans salonunun bulunacağını belirten İnan, planlarının bununla sınırlı kalmadığını belirterek, "Kartal, Şişli ve Fulya'da da yeni projeler düşünüyoruz" dedi.
2008 yılından beri zor bir dönemden geçen inşaat sektöründe projelere ara vermediklerini vurgulayan İnan, bunun en son örneklerinden biri olarak Sarıyer'deki Terrace Bahçe projesini gösteren İnan, "Projeyi 2010 sonu, 2011 başı gibi tamamlamayı düşünüyoruz. Toplam yatırım değeri 30 milyon TL olacak" dedi.

14 ayrı daire tipi
Terrace Bahçe'yi şehirden uzaklaşamayan, ama şehir yoğunluğundan kaçmak isteyenler için iyi bir alternatif olarak nitelendiren İnan, ulaşım alanında atılan adımlarla hem Sarıyer'in hem projenin daha da  değerleneceğini söyledi. İnan,  "İstanbul trafiğini rahatlatmak için planlanan 13 tünelden biri olan Sarıyer Çayırbaşı Tüneli'nin kazı çalışmaları tamamlandı. Çayırbaşı çıkışı, Terrace Bahçe'ye 2 dakika mesafede yer alıyor. Bölge halkı, Sarıyer trafiğine girmeden, bağlantı yolu üzerinden sadece 5 dakikada şehre ulaşıyor. 1.950 metre tünel ve 3 bin 870 metre bağlantı yolundan oluşan ve bölgeyi 3'üncü köprü yoluna bağlayan projenin, mayıs ayında bitmesi planlanıyor. Bu arada Hacıosman'a kadar inşa edilen, Şişhane  Taksim  Maslak Metrosu'nun yıl sonunda hizmete girmesiyle konut projelerinin cazibe merkezi konumundaki Sarıyer'in değerini bir kat daha artıracak" diye konuştu.
Milliyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

İnanlar Terrace'ı Sarıyer'e taşıyacak bu yıl 350 milyon $ yatırım yapacak

İnanlar, 30 milyon TL yatırımla Sarıyer'de Terrace Fulya'nı devamı niteliğindeki Terrace Bahçe projesine başladı
İnanlar İnşaat, ilkini Fulya'da gerçekleştirdiği Terrace Fulya projesinin devamını Terrace Bahçe adıyla Sarıyer'de gerçekleştirecek. İnşaatına 2 ay önce başlanan ve önümüzdeki hafta satışa çıkarak olan Terrace Bahçe projesi üç blokta 76 daireden oluşacak. İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, projenin Terrace koleksiyonunun bir devamı niteliğinde olacağını kaydetti. Toplam 4 bin 90 metrekare alan üzerine inşa edilecek projenin 1+1 ile 4+1 arasında değişen 56 ile 211 metrekare arası büyüklükte 14 tip daire çeşidinden oluşacak. İnan projedeki metrekare fiyatlarının 3 bin ile 3 bin 500 TL arasında olacağını söylerken projenin toplam yatırım maliyetinin 30 milyon TL olacağını açıkladı. Sarıyer tünelinin açılmasıyla birlikte tünelin hemen ucunda yer alan projenin daha da değerleneceğini söyleyen İnan, "Şehrin merkezinde kendi konseptinde eşi olmayan bir proje" dedi. İnan, 2008 yılında krizin belirtilerini hissettiklerini bu nedenle de 2009'da yeni yatırımlara başlamadıklarını kaydederek bu yıl 7-8 projeyi hayata geçirmeyi hedeflediklerini kaydetti. Terrace Bahçe projesi dışında Seyrantepe'de yüzde 25'ine mimar Hakan Kıran, yüzde 25'ine Taşyapı, yüzde 50'ine ise kendilerinin sahip olduğu Seyrantepe'deki 120 bin metrekare arsa üzerinde 120 milyon dolara mal olacak 65 kat yükselikte iş merkezi, konuttan oluşacak karma bir projeye Mart-Nisan ayları gibi başlamayı planladıklarını söyledi. İnan, Şişli, Akfırat, Fulya, Kartal'da da arazileri olduğunu ve bu yıl içinde bu bölgelerde de konut projelerine başlamayı planladıklarını kaydetti. Bu yıl bir atağa geçeceklerini de söyleyen İnan, yapacakları projelerin çoğunun karma kullanımlı projeler olacağını belirtti. İnan, Sultanahmet'te de bir bina ve arsaya sahip olduklarını burayı lüks otel olarak değerlendirmek istediklerini ancak bölgenin lüks otele uygun olmaması nedeniyle arsayı satabileceklerini açıkladı.
Sabah

İnanlar Sarıyer'den Şişli'ye 500 milyon liralık 8 projenin startını veriyor

Fulya'da Terrace Fulya projesini tamamlayan İnanlar İnşaat, Sarıyer'de 76 dairelik Terrace Bahçe projesini satışa çıkarıyor. Sektörün 2012'de canlanacağı öngörüsüyle yatırımları hızlandıran firma, bu yıl Şişli'den Kartal'a, Maslak'tan Güzelce'ye 7-8 projenin de temelini atacak. Otel, konut ve ofisten oluşan bu karma projelerin toplam yatırımı ise 500 milyon lirayı bulacak.

ŞİŞlİ Fulya'da geçen yıl tamamladığı 275 dairelik Terrace Fulya projesiyle tanınan İnanlar İnşaat, 30 milyon dolar yatırımla Sarıyer'de temelini attığı yeni bir rezidans projesini önümüzdeki hafta satışa çıkarmaya hazırlanıyor.

Toplam 4 bin 90 metrekare arsa üzerinde yer alacak 3 blokta 76 rezidans daireden oluşan Terrace Bahçe'de büyüklükleri 56 ile 211 metrekare arasında değişen 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere toplam 14 tipte daire yer alacak. Projesinin 2011 yılı başında tamamlanacağını söyleyen İnanlar İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Serdar İnan, projede ortalama metrekare fiyatının ise 3 bin-3 bin 500 TL arasında olacağını belirtti. Konut sektörünün 2012 yılında canlanacağı öngörüsüyle bu yıl yatırım hamlesi başlattıklarını açıklayan İnan, toplam yatırım değeri 500 milyon TL olan 7-8 projenin temelini atacaklarını söyledi. Projelerin otel, ofis, konut ve çarşıdan oluşan karma yapılı projeler olacağını belirten İnan, "Şişli'den Güzelce'ye Akfırat'tan Fulya ve Kartal'a kadar projeleri genişleteceğiz. Maslak'ta 120 milyon dolara malolacak ve içinde otel, konut ve konferans salonlarından oluşan 65 katlı bir ticaret merkezi inşa etmeyi planlıyoruz. Sultanahmet'te de bir otel arazimiz var. Burayı satışa çıkarmayı düşünüyoruz" dedi.

Projeler 2 yılda tamamlanacak

Projelerin 2 yıl içinde tamamlanacağını dile getiren İnan, Fulya'daki Terrace Fulya projelerinde 10 dairenin metrekaresi 4 bin dolardan satışının sürdüğünü söyledi. İnan şöyle devam etti: "Türkiye'de likidite krizi olmadığı sürece bir sorun yok. Bankaların kasası para dolu. O yüzden Başbakanımız 'İMF ister kredi verir, ister vermez' diyor. 2012'de ise sektör canlanacak. Talep artacak ve fiyatlar yükselecek. Yatırımlarımızı buna göre planlıyoruz."

Tarsus'ta biri 10, diğeri 40 megavat gücünde iki HES santrali yatırımları olduğunu, otomotiv ithalatıyla da ilgilendiklerini kaydeden İnan, hedeflerinin inşaat sektöründe büyümek olduğunu sözlerine ekledi.

Mimarisiyle fark yaratacak

Levent-Maslak hattına ve Koç Üniversitesi'ne yakınlığı ile dikkat çeken Karadeniz, Boğaz ve orman manzaralı proje, mimarisiyle iddialı. Söz konusu bölgede ağırlıklı olarak müstakil bir yapılaşma olduğuna dikkat çeken Serdar İnan, "Terrace Bahçe 4 katlı 3 bloktan oluşuyor. Apartman tarzındaki projelerde de konut sahiplerine fazla seçenek sunulmuyor. Projemizde ise bahçe ve çatı dubleksleri de yer alıyor. Bölgedeki önemli bir ihtiyacı karşılamış olacağımıza inanıyoruz" dedi. Projede yüzme havuzu ve güneşlenme terasının yanı sıra, fitness center ve sauna da var.
Vatan


Geri Dön