25 / 04 / 2024

İncek Loft projesi yüzde 32 prim yapacak!

İncek Loft projesi yüzde 32 prim yapacak!

Akfen İnşaat, havalimanı, üstyapı ve altyapı projelerinin ardından konuta odaklandı. İstanbul'da Levent Lof t projesiyle yeni bir konsept geliştiren şirket şimdi de Ankara'da İncek Loft yatırımını başlattı...



Akfen İnşaat, İstanbul'daki loft konseptini Ankara'ya taşıdı. Akfen'in patronu Akın, "İncek Loft projemiz en az yüzde 32 prim yapacak" dedi. 


Akfen İnşaat, havalimanı, üstyapı ve altyapı projelerinin ardından konuta odaklandı. İstanbul'da Levent Lof t projesiyle yeni bir konsept geliştiren şirket şimdi de Ankara'da İncek Loft yatırımını başlattı. 

108 dönümlük arazi üzerine bin 135 konut inşa edeceklerini söyleyen Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, yüzde 30'u satışa sunulan projenin yüzde 10'unu sattıklarını belirtti. Akfen Yönetim Kurulu Başkan Vekili Selim Akın ise Ankara'da 1 milyon metrekareyi aşan arsa stokları olduğunu belirterek, "Loft İncek'teki başarımıza göre, başka projelere de odaklanacağız" diye konuştu. 279 bin metrekare inşaat, 200 bin metrekare satılabilir alana sahip projede 6 blok yer alıyor. 

Hamdi Akın, değişik bir finansman modeli uyguladıklarına dikkat çekerek, "Projede talebe göre fiyat artırmak yerine bugünden yapılacak zamları ve sağlanacak kazancı açıklıyoruz. 

Böylece yatırımcı ne kadar kazandığını bilerek yola çıkacak. Tamamlandığında en az yüzde 32 prim yapacak" dedi. 

İncek Loft'ta 3+1 odalı bir konut tipi 2016 Nisan tesliminde 594 bin TL, 2015 Haziran'a kadar 525 bin TL, 8 Haziran 2014'e kadar 450 bin TL'den satılıyor. 

Projenin inşa edildiği arsayı 15 yıl önce satın aldıklarını söyleyen Hamdi Akın, "İncek Loft'taki daire fiyatları  Ankara  ortalamasının altında. 

Bölgede ortalama metrekare fiyatı 4 bin lira. Biz ise 3 bin liradan satışa çıktık. Projeyi kendi arsamız üzerinde hayata geçirmemizin maliyet avantajını müşterilere yansıtıyoruz. Ankaralılar'ın alım gücüne göre fiyat belirledik. 

Bu projeyle Ankara'ya vefa borcumuzu da ödüyoruz" dedi. İnşaata 4-5 ay önce başlatıldıklarını belirten Akın, anahtar teslimleri Nisan 2016'ta yapacaklarını söyledi. 

İncek Loft'un mimarisi uluslararası ödüllere sahip Tabanlıoğlu Mimarlık'a ait. Projede 1 + 1'den 6.5+1'e kadar (71 ila 562 metrekare arasında) farklı tip ve büyüklükte daireler yer alıyor. 

Daire fiyatları ise 218 bin TL'den başlıyor. Yüzde 1 KDV avantajıyla satış yapılırken, yüzde 10 peşinat ya da 50 aya kadar vade farksız ödeme seçeneği de sunuluyor. 


Ticari Hayat 


Geri Dön