20 / 04 / 2024

İnci Adası'nda 4 milyon dolara villa

İnci Adası'nda 4 milyon dolara villa

Katar'da denizin doldurulmasıyla oluşturulan İnci Adası'nda (Pearl Katar), daire ve villaların fiyatı, 1 ile 4 milyon dolar arasında değişiyor.



Yabancıların Katar'da tek mülk edinebileceği inci şeklindeki yapay ada, 40 bin kişinin yaşayacağı şekilde inşa ediliyor.
Yabancılara vatandaşlık hakkı ve mülk edinme hakkı tanınmayan Katar'da, uluslararası yatırımcıların mülk edinebilmesi ve oturma hakkı alabilmesi için yapay bir ada oluşturuldu.
Basra Körfezinde 4 milyon metrekarelik (400 hektar) alanın doldurulmasıyla oluşturulan inci şeklindeki adada, inşaat çalışmalarının 2011 yılında tamamlanması hedefleniyor.

MÜLKLER, İNCİ DEĞERİNDE
Arap, Akdeniz ve Venedik kültürünü yansıtacak şekilde tasarlanan ada, 32 kilometrelik sahil uzunluğuna sahip. 40 bin kişinin yaşam süreceği adada, 16 bin daire ve villa, yat kulüpleri, oteller, alışveriş merkezleri ve okul bulunacak. "Cennet adası" olarak nitelendirilen adadaki mülklerin, uluslararası yatırımcılara satışına başlandı. Dairelerin 89 metrekarelik olanlarının fiyatı 1 milyon dolardan başlarken, 622 metrekarelik villalar yaklaşık 4 milyon dolardan satılmaya başlandı.

Geri Dön