25 / 04 / 2024

İnci Deri'nin hedefi 140 mağazaya ulaşmak!

İnci Deri'nin hedefi 140 mağazaya ulaşmak!

İNCİ Deri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Kızıltaş 2017'de 100'üncü yılını kutlayacak olan markalarının yeni hedeflerini anlattı. Kızıltaş, "2016 için İnci Deri'nin büyüme hedefi yüzde 30. Önümüzdeki yıl 140 mağazaya ulaşacağız" dedi.



İNCİ Deri Yönetim Kurulu Başkanı Ali Murat Kızıltaş 2017'de 100'üncü yılını kutlayacak olan markalarının yeni hedeflerini anlattı. Kızıltaş, "2016 için İnci Deri'nin büyüme hedefi yüzde 30. Önümüzdeki yıl 140 mağazaya ulaşacağız" dedi.


1917'de dedesi Hacı Murat Kızıltaş tarafından bir lostra mağazası olarak kurulan, 1947 ise Fatih'te ilk İnci mağazasının açılmasıyla ayakkabı perakendesine adım atan İnci Deri, 100'üncü yılım kutlayacağı 2017'de 140 mağaza sayısına ulaşmayı hedefliyor.


Türkiye'de 100 yılı bulan şirket sayısının az olduğunu anlatan Kızıltaş, "Dedem lostracılıkla başlamış. Biz bu işler içinde büyüdük. Bir yıl sonra kutlayacağımız 100'üncü yılımızda büyümeyi istiyoruz. Son 3-5 yılı saymazsak hep krizler geçirdik. 2015 de zor bir yıldı. FED'in hep faiz arttıracağı tehdidi vardı, seçim vardı. Biz 2015'i yüzde 20 oranında büyümeyle kapattık. İki seçim arasında satışlarımız çok iyiydi. Ancak seçim soması satışlarda düşüş oldu. Özellikle Haziran ayından soma yaşananlar bizleri etkiledi. Sonbaharda yaşanan bombalama eylemleri ise tadı tuzu tamamen kaçırdı. Ancak biz 2014'te yüzde 25, 2013'te de yüzde 30 büyümüştük. Bu yıllara oranla büyüme oranımız düştü. 2016'da ciddi bir büyüme öngördük. Hedeflerimizi revize de etmedik. Ancak Mart ayı kötü geçti. İstanbul'da patlayan bomba 2 hafta kayıp yaşanmasına neden oldu. Son haftalarda AVM'lerde sorun çözüldü, çünkü ek güvenlik önlemleri alındı, müşterüer rahatladı. Aslında AVM'ler havaalanları gibi en güvenilir yerler ancak haklı olarak herkes çok endişeleniyor. Satışlarımız şu günlerde geçen seneki seviyelere geldi ancak Beyoğlu için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. En büyük dileğimiz ülkemizin her yerinde terör olaylarının bitmesi" dedi. 


FARK YARATTIK 


Türkiye'nin her yerinde mağazaları olduğunu anlatan Kızıltaş, "Doğu'da da mağazalarımız var. Tamamen kapanan bir mağazamız yok ancak işler çok düştü. Bizim Van'da hem caddede hem de AVM'de mağazamız var. Mardin'de mağazamız var. Hepsi iyi gidiyordu ancak malum durumlar satışları oralarda da düşürdü. Ülkemizin en kısa zamanda huzur ve barış ortamına dönmesini istiyoruz" dedi. 


Ayakkabı üretiminden çekildiklerini de hatırlatan Kızıltaş, "Bunları yaparken yol haritası çizmek için piyasa araştırmalarına baktık, Türkiye perakende sektöründe ayakkabı markaları birbirine çok yakın pozisyondaydı. 


Farklılaşmak gerektiğini düşündük. Gamze Saraçoğlu ve Niyazi Erdoğan'la kapsül koleksiyonlar yaptık. Gamze Saraçoğlu ile daha sonrasında kreatif direktör anlaşması yaptık. Biz artık yüzde 90 oranında kendi koleksiyonlarımızı oluşturuyoruz. Müşterinin kendini iyi hissedeceği iyi bir alışveriş deneyimi hissetmek üzerine kuruldu yeni düzenimiz" dedi. 


Ali Murat Kızıltaş perakende sektöründe çalışanların satış elemanlığım bir kariyer ve ciddi bir iş olarak görmedikleri için personel değişiminin çok sık yaşandığını söylüyor. Çalışanların verimli olması için bir süredir eğitim programları uygulanıyor İnci Deri'de. 


Mağazalarda seçim In-Tablet'ten yapılıyor İNCİ Deri son dönemde bir yeniliğe de imza attı. In-Tablet uygulamasıyla İnci Deri mağazalarına gelen müşteriler İnci Deri'nin tüm koleksiyonunu görebiliyor. Ali Murat Kızıltaş "Her mağazada tüm ürünlerin olması imkansız, bu yüzden bu uygulama çok iyi sonuç veriyor. Müşteriler satış elemanlarının yardımıyla tabletlerden tüm koleksiyonu görüp, kasada paralarını ödeyip mağazadan ayrılıyor. Ayakkabılan adreslerine gönderiliyor" diyor.



RAKAMLARLA İNCİ DERİ 


- İnci Deri'nin 101 mağazası var. Mayıs sonunda mağaza sayısı 106'ya ulaşacak. 

- 2015 satış rakamlarım baz alındığında İnci Deri toplam satışlarındaki yabancı müşteri oram yüzde 6 


- İnci Deri 2015'i 195 milyon lira ciro ve 1.792.170 adetlik satışla tamamladı. 

- İnci Deri'nin ayakkabılarını ve çantalarını Türkiye'den 80 tedarikçiden sağlıyor. 

- 73 tedarikçimiz ile ayakkabı, 7'si ile de çanta üretimlerinde çalışıyoruz. 

- 2016 yılında İnci Deri ailesine yaklaşık 100 kişi daha katılacak ve İnci Deri'nin çalışan sayısı 700'ün üzerine çıkacak. 

-2017'de 100. yılında 50 ilde 140 mağazaya ulaşmayı, çalışan sayısını da 800 civarına çıkarmayı planlıyor. 

- İnci Deri'nin online satışlarının tüm satışlar içindeki oram yüzde 2.5. Farklı e-ticaret sitelerinde yapüan online satış oranı ise tüm satışların yüzde 7'si kadar. 

-  İnci deri önümüzdeki yıllarda yurtdışında da mağazalaşacak. Fas ve Kuzey Afrika ülkeleri ve Avrupa'da görüşmeler sürüyor. 


Hürriyet



Geri Dön