29 / 03 / 2024

İnci Grup, Fildişi Sahili'nde lüks konutlar yapacak!

 İnci Grup, Fildişi Sahili'nde lüks konutlar yapacak!

İnci Grup, Fildişi Sahili’nde villa ve lüks konudar yapacak. 8 milyon euroluk proje 2 yılda tamamlanacak



Sakarya’da bulunan İnci Grup dünya pazarlarında da büyümesini sürdürüyor. İnşaat, tekstil, akaryakıt, dış ticaret, sigorta ve yapı elemanları sektörlerinde faaliyet gösteren İnci Grup, Fildişi Sahili’nde villa ve lüks konudar yapacak. 8 milyon euroluk proje 2 yılda tamamlanacak.


İnci Grup yönetim kurulu başkanı Halit İnci, Fildişi Sahili’nde inşaat sektörü ile başladıkları faaliyetlerini tekstil sektörü ile çeşitlendirdiklerini söyledi. Yatırım fikrinin Fildişi’ne yaptığı bir seyahat ile başladığını ifade eden Halit İnci, “Fildişi Sahili Sanayi Bakanı ile başlayan dosduğumuz zamanla gelişti ve yaptığımız araştırmalar sonucunda İnci Grup olarak bu ülkede yatırım yapmaya karar verdik. İnşaat sektöründe başladık, tekstil sektöründe de faaliyet göstereceğiz. Bay-Bayan hazır giyim mağazamızın açılışını gerçekleştirdik” dedi.


Önümüzdeki aylarda villa ve lüks konut inşaatlarına da başlayacaklarını anlatan İnci, yaklaşık 8 milyon euroluk projeyi 2 yüda tamamlamayı planladıklarını kaydetti.


Ülkede birçok sektörde yeni yatırım fırsatları bulunduğunu vurgulayan Halit İnci, “Biz bu ülkeye daha fazla Türk yatırımcısının gelmesini arzuluyoruz” diye konuştu.


‘Madencilikte güçleniyoruz’

Madencilik sektöründeki faaliyetlerinde de her geçen gün daha da güçlendiklerini kaydeden Halit İnci, “Madencilik sektörü, ülkemiz için de oldukça önemli” diyerek, sözlerini şöyle tamamladı: “İnci Grup, İnci Maden çatısı altında faaliyet gösteren İznik’te bulunan bazalt ocağı ile Karasu, Hendek ve Geyve’de bulunan taş ocaklarımızda; hazır beton tesislerine, yol, inşaatlarına, sanayi yapı inşaatlarına ihtiyaca göre farklı türde malzemeler üretiyor. Bu ocaklarımızda çevre dostu teknoloji ve yöntemlerin kullanılmasına, çevrenin korunmasına ve yenilenmesine yönelik üretim yapmaktadır. Modem çevreler için taşlan şekillendiren İnci beton yapı elemanları İnci Taş markasıyla beton parke taşı, beton bordür, beton yağmu oluğu ve benzeri ürünleri kalitede ödün vermeden müşterilerine sunmaktadır.”


İnci Grup’un makine sekte ründe de iddiasını sürdürdüğün ifade eden İnci, ileri teknoloji ve kum ambalaj makineleri üretin konusunda sürdürdükleri ArGe çalışmalarının yakın bir zamanda tamamlanacağım söyledi. İnci, ve kum paketleme makinesinin iç pazarın haricinde ihracatının da planlandığını sözlerine ekledi.

Dünya


Geri Dön