27 / 04 / 2024

İncirliova İstiklal Mahallesi'nde 7 katlı otopark geliyor!

İncirliova İstiklal Mahallesi'nde 7 katlı otopark geliyor!

İncirliova Belediye Meclisi, İstiklal Mahallesi’nde 7 katlı otopark yapma kararı aldı. Başkan Gürşat Kale, “Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda bir adım atmamasından dolayı girişimlere başladık” dedi.



İncirliova Belediye Meclisi nisan ayı toplantısı, Belediye Başkanı Gürşat Kale'nin başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda 12 ana 3 ek gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Toplantıya CHP’li meclis üyesi Zeki Morgül, mazeretli olarak katılmadı. İncirliova Belediyesi’nin 2016 yılı faaliyet raporunun okunup onaylanması ile ilgili madde görüşülürken, Belediye Başkanı Gürşat Kale, yasa gereğince yerini Meclis Başkan Vekili Mustafa Başçı’ya bıraktı. Meclis toplantısında komisyona ve encümene üye seçildi, ilçeye doğal gaz getirilmesi konusu komisyonlara havale edildi.

 

ERKAN YERİNİ ALDI

MHP’li Belediye Meclis Üyesi Funda Türker Çınar’ın istifa etmesiyle yerine geçen yedek üye MHP’li Refa Erkan ilk toplantısına katıldı. Erkan, Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliğine de seçildi.

 

ENCÜMEN VE KOMİSYONLARA ÜYE SEÇİLDİ

İncirliova Belediyesi Encümen Üyesi seçimi için yapılan gizli oylamada Belediye Meclis Üyesi Yalçın Sarı (MHP) 10 oy, Şevki Can (MHP) ise 9 oy alarak Encümen üyeliğine seçildi. Plan ve Bütçe Komisyonu'na; Mustafa Başçı (MHP), Refa Erkan (MHP), Bülent Özcan (MHP), Hüseyin Çaçamer (AK Parti), Zeki Morgül (CHP) seçildi. İmar Komisyonu’na Şevki Can (MHP), Veysel Gün (MHP), Hüseyin Erkan (MHP), Fatih Subaşı (AK Parti) ve Fevzi Kuş (CHP) seçildi.

 

İncirliova Belediye Başkanlığı’nın 2016 yılı içerisindeki hizmetlerine ilişkin faaliyet raporu meclis gündemine geldi. Meclis Başkan Vekili Mustafa Başçı tarafından okunan faaliyet raporu, AK Parti'li ve CHP’li meclis üyelerinin ret oyuna karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.

 

“BŞB OTOPARK KONUSUNDA ADIM ATMADI”

İstiklal Mahallesi Prof. Dr. Türkan Saylan Caddesi’nde otopark olarak faaliyette bulunan belediyeye ait taşınmaz için plan değişikliğinin yapılması kararı görüşüldü. Buranın ticaret ve konut kullanımına dönüştürülmesi için nazım imar planının Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylandığını kaydeden Belediye Başkanı Gürşat Kale, şöyle konuştu: “İstiklal Mahallesi’ndeki belediyeye ait taşınmazın yürürlükteki imar planına göre ticaret ve konut kullanımına dönüştürülmesi için hazırlanan nazım imar planı değişikliği Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylandı. Söz konusu taşınmaza 7 kat kararı getirilmiştir. İncirliova’da hızlı nüfus artışı sebebiyle yoğunlaşan araç trafiğini çözmek amacıyla mülkiyeti belediyeye ait taşınmaza, bitişik nizam, 7 katlı otopark yapılmasına ilişkin imar planını komisyonlara sevk edeceğiz. Komisyonlarda görüşülmesinin ardından İncirliova’ya 7 katlı otopark kazandırmak için böyle bir işe başlamış bulunmaktayız. Bu, birinci derecede Büyükşehir Belediyesi’nin görevidir. Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda bir adım atmamasından dolayı ve halkımızın yaşadığı otopark sorunun giderilmesi konusunda girişimlere başladık. Cumhuriyet Meydanı’nın altına da otopark yapmak için plan değişikliğini yaptık, Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine sunduk. İncirliova’nın kangrenleşmiş sorununu çözmek amacıyla önemli bir adım atmayı planladık” dedi.


Gündem maddesinin, Plan ve Bütçe Komisyonu ile İmar Komisyonu’nda görüşülmesine karar verildi.

 

İncirliova’ya getirilmesi düşünülen doğal gaz hizmetiyle ilgili gündem maddesinin de Plan ve Bütçe Komisyo'nu ile İmar Komisyonu’nda görüşülmesi kararı alındı.


Aydın Denge Gazetesi


Geri Dön