25 / 04 / 2024

İndirimli ev satışı haberine para cezası!

İndirimli ev satışı haberine para cezası!

Hâkim ve savcılara indirimli ev satışı haberini yapan Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Canan Coşkun, 12 bin 600 TL adli para cezasına çarptırıldı.



Cumhuriyet Gazetesi muhabiri Canan Coşkun, hâkim ve savcıların indirimli ev sahibi olmasını haberleştirdiği gerekçesiyle açılan davada 12 bin 600 TL adli para cezasına çarptırıldı, ceza ertelenmedi. Sınır Tanımayan Gazeteciler Türkiye Temsilcisi Erol Önderoğlu, karara tepki göstererek, "Türkiye'de araştırmacı ve eleştirel gazeteciliğin yapılamadığını ve yargının da kayırmacı bir yaklaşımla bu özgürlüğü yok ettiğini göstermeye Canan Coşkun'un haberi ve buna verilen mahkûmiyet kararı yeterlidir. Kamu yararını gözeterek görev yapmış arkadaşımıza verilen bu kararı protesto ediyoruz" dedi. 


İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dün görülen duruşmaya Canan Coşkun katıldı. Coşkun'a destek amacıyla DİSK Basın-İş Sendikası Başkanı Faruk Eren, Türkiye Gazeteciler Sendikası Başkanı Gökhan Durmuş da davayı izledi. Coşkun, son savunmasında, tutuklanan yazar ve yöneticilerimizi anımsatarak, "4 yıllık çaylak bir yargı muhabiri olarak, İstanbul'daki adliyelerde, çokça hukuksuz karan, ilk ağızdan duyarak, ilk elden görerek, haberleştirerek, adalete, hak ve hukuka, tarafsız ve bağımsız yargıya, Türkiye'nin bir hukuk devleti olduğuna ilişkin inancımı çoktan yitirdim" dedi. Gazeteci Ahmet Şık'ın 5 yıl önce FETÖ üyesi hâkim ve savcılarca tutuklandığını, 5 yıl sonra da FETÖ/PDY propagandası yaptığı iddiasıyla tutuklandığını anımsatarak, "Kimse yasalar çerçevesinde işleyen bir hukuk sisteminin varlığından bahsedemez zannımca. Öylesine koyu bir karanlığın içindeyiz ki cılız da olsa bir ışık yok ne yazık ki. Vereceğiniz kararın bu sayısız hukuksuzluğun yanma atılmış bir çentik daha olmamasını umuyorum. Ben yalnızca gazetecilik yaptım. Gazetecilik de suç değildir. Yazdığım haberle kimseye hakaret ettiğime inanmadığım için sizden beraat talep etmiyorum. Yalnızca adaletin yerini bulmasını istiyorum" diye konuştu. 


Kamu yararı var 

Coşkun'un avukatı Tora Pekin de haberin hukuka uygun olduğunu aktararak, "Haberde asıl önemli bulduğumuz kamu yaran vardır. Çünkü gazeteciliğin ana amaçlarından biri, belki de en önemlisi 4. kuvvet olarak toplumsal denetim erkini oluşturmaktır. Bu haberle sağlanmak istenen amaç gerçekleşmiştir ve bundan sonra yargı mensuplarının bu şekilde gayrimenkul edinimleri esnasında daha şeffaf davranmaları, daha titiz ve açıklayıcı olmaları konusunda gereken denetim ortaya konulmuş olacaktır" dedi. Dosyayı karara bağlayan yargıç Orkun Dağ, Coşkun'un suç içindeki durumu, kastının ağırlığı, mevcut delillere göre belirlenen amacı ve meydana gelen tehlikenin ağırlığını göz önünde bulundurduğunu belirterek, 12 bin 600 TL adli para cezasına hükmetti.




Cumhuriyet



Haber Posta Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri Canan Coşkun, 19 Şubat'ta yayınlanan 'Hakim ve savcılara indirimli konut' başlıklı haberinde 'Emlak Konut GYO'nun hakim ve savcılara indirimli konut verdiğini' yazmıştı. Haberde adı geçen hakim ve savcılar indirimli konut almadıklarını belirterek dava açmıştı. Canan Coşkun'a 'Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret'ten 23 yıl hapsi istenmişti. Canan Coşkun dün duruşmada "Haberimle kimseye hakaret etmedim" dedi. Mahkeme muhabire 12 bin 600 lira adli para cezası verdi. 



Posta


Geri Dön