20 / 04 / 2024

İnegöl Belediyesi kaçak yapılaşma ile mücadelesini sürdürüyor!

İnegöl Belediyesi kaçak yapılaşma ile mücadelesini sürdürüyor!

Beton firmalarının temsilcileriyle bir araya gelen belediye yetkilileri, kaçak binalara beton dökülmemesi konusunda daha hassas davranılmasını istedi İnegöl Belediyesi, kaçak yapılaşma ile etkin bir mücadele sağlıyor...



İnegöl Belediyesi kaçak yapılaşma ile mücadelesini sürdürüyor. Beton firmalarının temsilcileriyle bir araya gelen belediye yetkilileri, kaçak binalara beton dökülmemesi konusunda daha hassas davranılmasını istedi İnegöl Belediyesi, kaçak yapılaşma ile etkin bir mücadele sağlanabilmesi için kentte faaliyet gösteren 4 beton firması ile toplantı yaptı. Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, İmar ve Şehircilik Müdürü Fatma Cava, Zabıta Müdürü Gazali Şen ve Beton firmalarının temsilcilerinin katıldığı toplantıda konuşan Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, kaçak yapılaşmanın önlenmesi konusundaki kararlı tutumlarının süreceğini söyledi. 

Kansu ayrıca, 3 firmanın katıldığı toplantıya mazeret bildirmeksizin katılmayan Cengizler Beton firması başta olmak üzere tüm firmaların faaliyetlerinin daha sıkı takibe alınacağını kaydetti. 


Belediye Kanunu ve imar Kanununun amir hükümlerinin gereği olarak kaçak yapılaşmaya taviz verilmeyeceğini vurgulayan Kansu, beton firması temsilcilerine seslenerek, "Kaçak yapılaşma ile mücadeledeki karacılığımızı sizlerle paylaşmak istedik. Özellikle sahada yaptığımız tespitlerde, bazı beton firmalarının, beton isteyen mülk sahiplerinden ruhsatlarını sorgulamada bazı aksaklıklar gördük. Etkin bir mücadele için birlikte hareket edilmesi şart. Biz bu mücadelemizi sürdürürken, sizlerden de hassasiyet bekliyoruz" diye konuştu. Kansu, inşaat ruhsatı alınmadan ruhsatsız beton dökülmemesi gerektiğini belirterek, kaçak beton dökülmesi durumunda beton firmalarının ağır para cezalarına çarptırılacağını ve firmanın kapatılma yoluna kadar gidileceğini kaydetti. 


Posta Bursa 


Geri Dön