29 / 03 / 2024

İnegöl Belediyesi Yeni Hizmet Binası Berlin'de yarışacak!

İnegöl Belediyesi Yeni Hizmet Binası Berlin'de yarışacak!

Bursa İnegöl Belediyesi Yeni Hizmet Binası ve Meydan için düzenlenen mimari yarışmada birinciliği elde eden proje daha hayata geçmeden uluslararası yarışmalarda boy göstermeye başladı.



Eski hastanenin bulunduğu alanda yapılması planlanan İnegöl Belediyesi Yeni Hizmet Binası ve Meydan için düzenlenen mimari yarışmada birinciliği elde eden proje daha hayata geçmeden uluslararası yarışmalarda boy göstermeye başladı. 16-18 Kasım 2016 tarihleri arasında Berlin'de yapılacak Dünya Mimarlık Festivali'nde (World Architecture FestivalWAF) İnegöl Belediye Hizmet Binası projesi finalde yarışacak 13 projeden biri olmaya hak kazandı. Eski hastane alanı ile Heykel Meydanını kapsayacak şekilde tasarlanan çalışma için ulusal çapta başlatılan mimari proje yarışmasında, İnegöl'e değer katacak olan proje geçtiğimiz Haziran ayında belirlenmiş ve görkemli bir ödül töreni ile yarışmada dereceye giren proje sahiplerine ödülleri takdim edilmişti. 


İstanbul,  İzmir  ve  Ankara  başta olmak üzere Türkiye'nin farklı illerinden birbirinden iddialı 49 projenin katıldığı mimari yarışmada birinciliği; M. Arif Suyabatmaz ve Hakan Demirci'm temsilcisi olduğu ekip kazanmıştı. Ödül töreninin ardından proje sahipleri ve ilçe halkının da katıldığı kolokyum da mimari projenin hangi özelliklerinden dolayı en iyi proje seçildiği katılımcılar ile paylaşılmıştı. 

İnegöl Belediyesi, şehrin vizyonuna yakışan ve kentin havasını değiştirecek yeni bir meydanı hayata geçirmekle beraber hızlı ve koordineli bir şekilde hizmetlerin gerçekleşmesini sağlayacak belediye yeni hizmet binasını şehre kazandırmak için gün sayarken, mimari yarışmada birinciliği elde eden M.Arif Suyabatmaz ve Hakan Demirel'in başını çektiği mimari proje uluslar arası yarışmalarda boy göstermeye başladı. 



Sancak Gazetesi


Geri Dön