19 / 04 / 2024

İnegöl Belediyesi'nden kırsal kesime özel inşaat projeleri!

İnegöl Belediyesi'nden kırsal kesime özel inşaat projeleri!

Kırsal mahallelere yönelik çalışmalarını sürdüren İnegöl Belediyesi, köyden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerinde inşaat yapmak isteyenler için 17 ayrı tip proje geliştirdi.



Bütünşehir Kanunu ile birlikte İnegöl'de mahalle statüsüne geçen köylerde yeni konut projeleri hayata geçiyor. İnegöl Belediyesi yeni mahallelerde inşaat yapmak isteyenler için yörelerin geleneksel ve mimari özelliklerine uygun 17 tip proje hazırladı. 


Vatandaşlar ticari amaç taşımayan bir inşaat yapmak istediğinde bu projelerden birini seçecek. Belediye  Başkan Vekili Turgay Yel, bu çalışmayla hem kırsalda oturan mahalle sakinlerinin proje çizdirmek için ayrıca masraf yapmayacağını, hem de kırsal mahallelerde bir mimari bütünlük sağlanacağını bildirdi. Turgay Yel ayrıca, hazır olan bu projelerin vatandaşın arsasına uymaması halinde ise kendisinin proje çizdirerek belediyeden izin alabileceğini bildirdi. 


YÖRESEL ÖZELLİKLER


Yeni çalışma ile ilgili olarak Mobilya Müzesi Konferans Salonu'nda kırsal mahallelerin muhtarları ile toplantı gerçekleştirildi. Yeni  konut projelerinin anlatıldığı toplantıya Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, Başkan Yardımcıları Eşref Yiğit ve Adil Kansu ile birim müdürleri katıldı.


İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Turgay Yel “Alt yapı, üst yapı, kent estetiği, sosyal, kültürel pek çok konuda şehir merkezi ya da kırsal mahalle ayırt etmeden hizmetlerimizi halkımıza ulaştırmaya çalışıyoruz. Kırsal mahallelerimizde inşaat yapmak isteyen vatandaşlarımız için ticari amaç taşımayan ve yürürlükteki mevzuat doğrultusunda, yörelerin geleneksel ve kültürel ve mimari özelliklerine uygun 17 tip proje belediyemiz tarafından hazırlattırılmıştır” dedi.


GEREKLİ BELGELER


Tip proje ile inşaat izni almak isteyen kırsal mahalle sakinlerinin hazırlaması gereken evrakları da açıklayan Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, “Tapu, aplikasyon çapı, yılına ait imar durumu, mahalle muhtarından ikametgâh belgesi, tip projeyi uygulayacağına dair noterden taahhütname, TUS (Teknik Uygulama Sorumlusu), statik için teknik uygulama sorumlusunun taahhüdü, sözleşme, büro tescil, diploma fotokopisi, 6 takım mimari proje, 5 takım statik proje, 5 takım elektrik projesi, 5 takım tesisat projesi, mal sahibi kimlik fotokopisi. İnşaat yapmak isteyen vatandaşımız tüm bu hazırlıkları yapıp inşaat izni aldıktan sonra inşaatını yapmaya başlayabilir” diye konuştu.



Bursa Olay


Geri Dön