26 / 04 / 2024

İnegöl Halk Eğitimi Merkezi binası gün sayıyor!

İnegöl Halk Eğitimi Merkezi binası gün sayıyor!

Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi'nin yeni binasında mutlu sona az kaldı. Binanın 2014-2015 eğitim öğretim dönemi başlamadan 1 Eylül 2014 tarihinde hizmete açılacağı bildirildi...




Bursa'nın İnegöl ilçesinde, Halk Eğitimi Merkezi'nin yeni binasında mutlu sona az kaldı.


Yüzde 90’ı tamamlanan inşaatın mayıs ayında bitirilerek teslim edilmesi bekleniyor. Binanın 2014-2015 eğitim öğretim dönemi başlamadan 1 Eylül 2014 tarihinde hizmete açılacağı bildirildi. Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Müdürü Burhanettin Özdemir, İnegöl için elzem olan yeni binanın 3.5 milyon TL’lik yatırım olduğunu, binanın tefrişatı için AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in teşebbüsüyle bakanlıktan 500 bin TL’lik ödenek alacaklarını söyledi.


Özdemir, “Halk Eğitim Merkezi yeni binasının ilk ihalesi 2011 Mayıs ayında yapıldı, 2011’in Temmuz ayında yer teslimi yapıldı ve inşaata başlandı. İnşaat çalışmaları, işi üstlenen ilk müteahhitle yaşanan birtakım sıkıntılar sebebiyle bir müddet durdu. Sonra tekrar yeni ihaleye çıktı ve bugün itibariyle binamız yüzde 80-90 oranında bitmiş vaziyette. Şartnameye göre 22 Nisan 2014 tarihinde bize teslim edilmesi gerekiyor, tabi opsiyonları da var. Mayıs ayının ortası gibi bize teslim edilecek. İnşallah 2014-2015 eğitim öğretim yılında çalışmalarımıza burada devam edeceğiz. Binamızın 22 dersliği, atölyeleri, 160 kişilik çok amaçlı salonu, sergi salonu, faaliyet salonlarımız var. Dediğim gibi pek çok değişik atölye ve sınıflardan oluşmakta. Türkiye’de bu büyüklükte sadece Simav’la beraber Türkiye’de iki tane proje var. O yüzden emeği geçenlere, başta İlçe Milli Eğitim Müdürümüze, her aşamasında katkılar sağlayan milletvekillerimize, siyasi yetkililere teşekkür ediyoruz” dedi.



Olay


Geri Dön