29 / 03 / 2024

İnegöl halkı eylem yaparak tavuk çiftliği inşaatını durdurdu!

İnegöl halkı eylem yaparak tavuk çiftliği inşaatını durdurdu!

Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Sülüklügöl Mahallesi mevkiine yapılmaya başlanan tavuk çiftliği vatandaşları ayaklandırdı.Vatandaşlar, tavuk çiftliği önünde eylem yaparak, inşaatı durdurdu. Heyet, inşaatı devam eden tavuk çiftliğinde inceleme yaptı.



Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Sülüklügöl Mahallesi mevkiine yapılmaya başlanan tavuk çiftliği vatandaşları ayaklandırdı.

Vatandaşlar, tavuk çiftliği önünde eylem yaparak, inşaatı durdurdu. Tavuk çiftliğinin köye çok yakın mesafede yapıldığını iddia eden Sülüklügöl sakinleri, inşaatın durdurulması için idare mahkemesine de başvurdu. Vatandaşlar, 4 blok halinde inşaatı devam eden tavuk çiftliğinin mahallelerine çok yakın olduğunu ve faaliyete geçtiğinde yaydığı kötü kokular yüzünden evlerinde oturamayacaklarını söyledi. Sülüklügöl’e gelen heyet, inşaatı devam eden tavuk çiftliğinde inceleme yaptı. Heyet inceleme yaparken tavuk çiftliği girişine toplanan vatandaşlar, inşaat için malzeme taşıyan işçilere engel olarak, çalışmaları durdurdu. Bir müddet işçilerin çalışmasını engelleyen vatandaşlar daha sonra sessizce dağıldı.


Tavuk çiftliğinin durdurulması için köy halkı olarak imza topladıklarını ve Bursa Valiliği’ne başvurduklarını belirten Sülüklügöl Mahallesi Muhtarı Yaşar Yalçın, “Köyümüzün 100 metre yakınına yapılması planlanan tavuk çiftliğiyle ilgili köy halkından 200 kişinin imzasının bulunduğu dilekçeyi önce valiliğe götürdük. Valimiz, ‘Ben bu kararı bozamam’ dedi. Bizde 1. Bölge İdare Mahkemesi ile 3. İdare Mahkemesi’ne 28 Nisan 2014 tarihinde başvurduk. 3. İdare Mahkemesi’nde 19 Haziran’da yapılan duruşmada bilirkişi tarafından keşif yapılması kararı alındı. Bugün 1 hakim ve 3 bilirkişi köyümüze gelerek, köyümüze 100 metre mesafede bulunan tavuk çiftliğinde ve çevresinde incelemeye yaptı. Köylülerimiz tavuk çiftliğinin yapılmasını istemiyor. Çiftliğe yakın alanlarda arsaları olan insanlar ev yapamayacaklarını söylüyor. Bilirkişiler tarafından keşif yapıldı. İnşallah hakkımızda hayırlı bir karar çıkar. Adalete güveniyoruz. Tavuklarla insanları bir tutacaklar mı göreceğiz” dedi.


İnegöl Ziraat Odası Başkanı Sezai Çelik ise, “Köyün hemen dibine, 100 metre mesafe uzaklığa çok büyük bir tavuk çiftliği yapılmasından dolayı bugün buradayız. Ben Ziraat Odası başkanıyım. Zirai yatırımlara asla karşı değilim, ama köyün dibine yapılan bu yatırıma karşısıyız. Bunun yapılacağı birçok yer var. Gelip de köyün dibine yapmanın anlamı yok. Burada sondaj da yapmışlar. Sondaj yapıldıktan sonra köyün suları dahi bulanmış. Neticede daha işin başındayken bir sürü sıkıntı baş gösterdi. Mahkeme kararının lehimize çıkacağını umuyoruz. Bizler de köylünün yanındayız” diye konuştu.



Geri Dön