19 / 04 / 2024

İnegöl Mobilya'nın OSB'de çalışmaları devam ediyor!

İnegöl Mobilya'nın OSB'de çalışmaları devam ediyor!

İnegöl Mobilya İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde (OSB) çalışmaların tüm hızıyla sürdüğü bildirildi



İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Metin Anıl, Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ve AK Parti Bursa milletvekili Sedat Kızılcıklı çalışmaları yerinde inceledi.

Alinur Aktaş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, İnegöl İhtisas OSB’nin 11 Mayıs 2006 tarihinde Bursa Valiliği, İnegöl Belediyesi ve İTSO ortaklığında kurulduğunu anımsatarak, bölgenin yakın gelecekte İnegöl’ün ekonomisine, ticaretine ve mobilyasına yön verecek alanlardan bir tanesi olacağını söyledi. 4 yıldır verilen uğraşların neticesini bugün almış olmanın ve fabrikaların burada hayat buluyor olmasının keyfini yaşadıklarını ifade eden Aktaş, şu bilgileri verdi: "Sınırlar iki etap halinde düşünüldü, bunun ilki 4 bin dönüm, ikincisi ise 2 bin 500 dönüm. İlk 4 bin dönümlük etapla alakalı kamulaştırmanın yüzde 99’u bitirildi. 4 bin dönümlük birinci etabın 910 dönümü hazineden alındı. Harita ve imar çalışmalarının tamamlanmasıyla bu saha üzerinde yol, yeşil alan, park ile sosyal ve teknik alt yapı alanları gibi ortak bölgeler haricinde 2 bin 500 dönüm arsa üretilmiştir. Kamulaştırma çalışmaları ve planlama çalışmaları devam ederken, mobilya ağaç işleri ve yan sanayisiyle ilgili yatırımcılardan arsa talebi toplanmış, talepler doğrultusunda bugüne kadar 50 firmaya 1500 dönüm araziyle alakalı talepte bulunulmuştur. Bu da satışa konu olan birinci etabın, 2 bin 500 dönümlük arazinin yaklaşık yüzde 60’lık bir alanı demektir. Artık olayın büyük bir kısmı tamamlanmıştır, bundan sonra fabrika inşaatlarımız yükselecek."

Aktaş, İnegöl’ün mobilya alanında başkent olabilmesi için gerekli adımların burada atılacağını ifade ederek, "İnegöl, mobilyada da ihracatta da iç piyasada da çok daha iyi yerlere gelecek" dedi.

-"İNEGÖL OVASI KURTULDU"-

İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Metin Anıl ise mobilyacıların önünü açacak bu projenin ihracatta 1 milyar dolar hedefini yakalama adına fırsat olduğunu söyledi.

Anıl, şunları kaydetti: "Bu yatırımla İnegöl Ovası kurtuldu. İnegöl çevresinde verimli tarım arazilerinde yapılan sanayi yatırımları, bundan sonra buraya kayacak, tarım yapmak isteyen verimli topraklarda yapacak, sanayi tesisi yapmak isteyen de altıncı yedinci sınıf tarım arazileri dediğimiz bu taşlık arazilerde yatırımlarını yapacak. Bu İnegöl için çok önemlidir. Birincisi, sanayicilerin önü açılmıştır, ikincisi, tarım arazileri kurtulmuştur."
AA

Geri Dön