19 / 04 / 2024

İnegöl Müteahhitler Derneği üyeleri BAU 2015 fuarını değerlendirdi!

İnegöl Müteahhitler Derneği üyeleri BAU 2015 fuarını değerlendirdi!

İnegöl Müteahhitler Derneği tarafından düzenlenen toplantıda, İnegöllü Müteahhitlerin 17 kişilik ekiple ziyaret ettiği BAU 2015 fuarı değerlendirildi...



Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Aktaş, “Geçtiğimiz hafta içerisinde Müteahhitler Derneğimizin MÜSİAD öncülüğünde ve Merkür Turizm aracılığıyla gerçekleştirdiği organizasyonla BAU 2015 Münih İnşaat fuarını yaklaşık 17 kişilik bir heyetle ziyaret ettik. 5 günlük gezinin iki gününe, Münih ayağına katılabildim. Müteahhitlerimiz, Kent Konseyi Başkanımızla birlikte Berlin’e geçerek orada da bazı incelemeler ve görüşmeler yaptılar. Bu akşamda arkadaşlarımız hem teşekkür kabilinden hem de fuarın genel bir değerlendirmesini yapmak üzere bir yemek düzenlediler. Biz de bu sebeple buradayız. Kendilerine çok teşekkür ediyorum, yorucu bir gezi olmasına rağmen gerçekten çok kaliteli, keyifli ve verimli bir gezi oldu” dedi.


Almanya’ya yapılan geziye Müteahhitler Derneğinin davetlisi olarak katıldığını belirten Başkan Aktaş, davetlerinden dolayı Müteahhitler Derneğine teşekkür etti. “Dünyamız gelişiyor, ülkemiz gelişiyor, buna paralel olarak İnegöl’ümüz de gelişiyor, değişiyor” diyen Başkan Aktaş, “Bu değişim sektörlere de yansıyor. İnşaat sektörü de bu değişimden ve gelişimden nasibini alıyor ki, biz fuara gittiğimizde buna çok net bir şekilde şahit olduk. İlçemizde inşaat sektörü de son yıllarda ciddi bir büyüme kaydetti. Dolayısıyla bu tip kaliteli gezilerin, bu tip organizasyonların ve fuarların, sektör temsilcilerinin ufkunu açacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.


Almanya’ya 17 kişilik Mimar, Mühendis ve Müteahhitlerin olduğu karma bir grupla gittiklerini aktaran Başkan Aktaş, “Özellikle Münih fuar alanından yani fuarın fiziki yapısından etkilendiğimi, basit bir proje olmasına rağmen çok verimli ve çok kaliteli bir mekân olduğunu özellikle belirtmek istiyorum. Belki de benim adıma en iyi kazanımlarımdan bir tanesi oradaki fuar alanıydı” dedi.


Önümüzdeki günlerde yapılacak olan İnşaat Çalıştayının da müjdesini veren Aktaş, “Bu akşam arkadaşlarımızla birlikte önümüzdeki günlerde yapmayı planladığımız İnşaat Çalıştayını da istişare ediyoruz. Biliyorsunuz daha önce mobilya ve tarım çalıştayı gerçekleştirmiştik. İnşaat sektörünün ilçemiz ve ülkemiz için önem arz etmesi hasebiyle sadece bir konuyu değil, inşaat sürecine dair pek çok konuyu konuşacağız. Çalıştayımızı Uludağ Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanımızın modaratörlüğünde değişik mimar ve mühendis odalarından temsilcilerle ve yine müteahhit arkadaşlarımızdan temsilcilerle birlikte gerçekleştireceğiz. Biz İnşaat çalıştayını Ocak sonu Şubat ayı başı gibi yapmayı düşünüyorduk fakat malum İstanbul fuarı var, yine Müteahhitlerimiz yurt dışına fuara gitmişlerdi. Kısmet olursa Şubat ayının son haftası çalıştayımızı gerçekleştireceğiz. İnanıyoruz ki onların sıkıntı çektikleri konuları, bizim belediye olarak sıkıntı çektiğimiz konuları, konunun taraflarıyla bir araya gelerek görüşeceğiz” dedi.


“Bizler İnegöl’ümüze daha kaliteli, daha seri nasıl hizmet ederiz onun derdi ve hesabı içerisindeyiz” diyen Başkan Aktaş, “Geziyle alakalı bütün arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Çok verimli, çok keyifli bir gezi oldu. Münih`teki soğuk havaya rağmen içimizi ısıtan, ufkumuzu açan bir gezi oldu” ifadelerini kullandı.


Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan ise, sözlerine yaptıkları fuar gezisine kendilerine eşlik eden Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a teşekkür ederek başladı. Baykan, “Müteahhitler Derneğimiz, 4 yıl önce bu sektörü bir araya getirmek ve yaşanan sıkıntılara çözüm getirebilmek için hayata geçen bir oluşum. Bu süreçte önemli çalışmalar yaptığımızı düşünüyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte uyum içerisinde çalışıyoruz. Dönem dönem yaşanan sıkıntılarla ilgili gerek  Ankara  boyutunda, gerek Bursa boyutunda ve gerekse de İnegöl boyutunda meslektaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmeye çalışıyoruz. Birlikten her zaman kuvvet doğmuştur. Bu manada derneğimizin üyelerimizle birlikte güçlü bir şekilde sektörün problemlerine çözüm üretmeye devam edeceğini de belirtmek istiyorum” dedi.


Almanya’da düzenlenen BAU 2015 fuarını da değerlendiren Baykan, “Geçtiğimiz günlerde 17 arkadaşımızla Almanya’nın Münih kentine inşaat fuarına gittik. Keyifli bir gezi oldu. Bize bu yolculukta eşlik eden Belediye Başkanımız Alinur Aktaş’a çok teşekkür ediyoruz. Gerçekten, kendileri İnegöl’den minibüsle İstanbul’a, oradan da uçakla Berlin’e gelerek bizimle aynı otelde kaldı. Aynı yerde yemek yedik, aynı yerleri gezdik. Sağ olsun Başkanımız bizi hiç yalnız bırakmadı. Gerçekten çok sıcak bir gezi oldu. Biz Müteahhitler Derneği olarak ilk kez Başkanımızla bir geziye gittik. Biz bu geziyi MÜSİAD’la birlikte düzenlemiştik. Bu gezinin düzenlenmesinde Kent Konseyi Başkanımız Haydar Beyinde çok emeği var. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Çok verimli bir gezi oldu. Fuarda çok önemli firmalarla tanıştık, görüştük. Daha sonra Berlin’e gittik. Berlin’de de 3 gün boyunca çeşitli yerleri gezdik ve geri döndük. İnşallah bir daha ki seneye farklı farklı yerlere gitmek nasip olur. İnşaat sektörü çok hızlı gelişen ve çok dinamik bir sektör. Yenilikleri yakından görmek adına bu tip fuar ve geziler bize yeni ufuklar açıyor. Ben bir kez daha Belediye Başkanımıza şahsım ve yönetim kurulum adına bize katıldıkları için teşekkür ediyorum. İnşallah tekrarı nasip olur diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.


Baykan ayrıca, mobilya ve tarım çalıştayının ardından İnşaat Çalıştayı’nın yapılacak olmasının sektör temsilcileri olarak kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek, “İnegöl’de ilk defa inşaat çalıştayı yapılacak. Bu biz Müteahhitler ve sektörümüz açısından da çok memnuniyet verici. Bizlerde Müteahhitler Derneği olarak bu çalıştayı çok önemsiyoruz. Muhakkak İnşaat sektörünün yapım öncesinde ve yapım aşamasında bir takım sıkıntıları oluyor. Bunları karşılıklı olarak konuşabileceğimiz ve çözüm üretilecek bir ortamın hazırlanması bizi çok memnun etti. Ayrıca bu çalışma içinde Sayın Belediye Başkanımıza derneğim adına teşekkür ediyorum” dedi.


Fuar gezisi toplantısında Müteahhitler Derneği Başkanı Fahrettin Baykan ve Müteahhitler, Başkan Aktaş ile kentsel dönüşümle ilgili fikir alış verişinde de bulundu. Başkan Aktaş, İnegöllü Müteahhitler ile kentsel dönüşüm çalışmasını hayata geçirmeyi arzu ettiğini ve bunun içinde bir takım hazırlıklar yapıldığını söyledi.


Yıldırım Gazetesi


Geri Dön