27 / 04 / 2024

İnegöl Oylat termal turizm merkezi olacak!

İnegöl Oylat termal turizm merkezi olacak!

İnegöl'ün turizm cenneti olan Oylat kaplıcalarına giderek incelemelerde bulundu. Bakan Veysel Eroğlu, " Oylat'ı Termal ve Tabiat Turizm Merkezi yapmaya karar verdik " dedi.



Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İnegöl Mobilya Ağaç Sanayi Müzesini hizmete açıp, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Kaymakam Ali Akça ve Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte Oylat'a giderek, incelemelerde bulundu.İncelemelerin ardın- • dan basın açıklaması yapan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Oylat'ı Termal ve tabiat turizm merkezi yapmaya karar verdik. Estetik olacak ve yöresel mimariyi yansıtacak. Vatandaşlara yönelik çok güzel bir cazibe merkezi olacak. Şifalı suyu ve tabiat manzarası harikulade olan Oylat, aslında hak ettiği kadar turizm geliri elde edemiyor" dedi. 


"EL BİRLİĞİYLE BURAYI İHYA EDECEĞİZ" 

Oylat kaplıca suyunun faydalı olduğunu dile getiren Eroğlu, "Şifalı suyu ve tabiat manzarası harikulade olan Oylat, aslında hak ettiği kadar turizm geliri elde edemiyor. Ama bu gelirin ve imkanların artması gerekiyor. 

Bunu sağladığınız zaman Oylat dünyaca meşhur bir Termal Turizm Merkezi olacak. 

Ben buna yürekten inanıyorum. Ben de burayı ihya etmeyi, çok daha güzel tesisler kurmayı arzu ediyordum. İnşallah bunu yapacağız. Yatak sayısı artacak, modern tesisler olacak. Gelenlerin rahatlıkla dinleneceği bir mekan olacak ve burada şifa bulacaklar. 


Oylat için hayırlı olsun. Bu bir milat. Buraya şehir ormanı da kuracağız. Yani her türlü altyapıyı, ağaçlandırma, mesirelik alanlar kurmak suretiyle aynı zamanda gelenlerin bilhassa yaz aylarında etrafta hoş vakit geçirmelerini, bol oksijenle şifa bulmalarını sağlayacak birtakım tabiat güzelliklerini de burada sağlayacağız. El birliğiyle burayı ihya edeceğiz" ifadelerini kullandı. 


Arıca Aynıgün, Merkezi İstanbul'da bulunan Hayrat Uluslararası Öğrenci Derneğinin Afganistan, Arnavutluk, Gürcistan, Kırgızistan, Filisitin, Suriye, Senegal, Malezya, Nijer, Endonezya, Sudan, gibi doğudan-batıya-kuzeyden-güneye dünyanın 4 bir tarafından gelen ve Hayrat Vakfı tarafından misafir edilen öğrenciler, İnegöl'ün tarihi ve doğal güzelliklerine hayran kaldılar. İnegöl'ü gezen öğrenciler sonrasında Oylat Termal 'de akşam yemeği yediler. Yemeğe, Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, bazı Meclis Üyeleri ve Rehber-der yöneticileri katıldı. 

Yemekte konuşan Başkan Alinur Aktaş; "Öncelikle İnegöl'ümüze hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. İlçemiz tarımı, sanayisi ve turizmi ile çok güzel bir ilçe. Mobilyası, Oylat'ı meşhur, insanımız hayırsever, misafirperver. Doğası harika. Dört mevsim ürün alınabilen ender yerlerden bir yer. Ülke ekonomisine ciddi katkımız var. Dünya'ya mobilya İhraç ediyoruz" şeklinde konuştu. Gelişen bir Türkiye ve gelişen bir İnegöl olduğunu kaydeden Aktaş, bu gelişimin ve gücün emarelerini gördüklerini ve dünya'da söz sahibi olan, gündem belirleyen, mazlum ülkelere yardımda en önde olan bir Türkiye olduğunu söyledi. Gidilmeyen ülke, yardım yapılmayan ülke kalmadığını hatırlatan Aktaş, ülke olarak yardımları her tarafa ulaştırdıklarını, İnegöl Belediyesi olarak da Bosna'da, Kosova'da, Gürcistan'da ve son olarak da Hayrat Vakfıyla beraber Sudan'da iftar çadırları kurduklarını belirtti. 


İnegöl insanının çok hayırsever olduğunu söyleyen Aktaş, "İnsanımız misafirperverdir. 

Bu gün burada sizleri ağırlamaktan ve şu kaynaşmayı, şu birlikteliği görmekten dolayı çok mutlu oldum. Bu tablo, sizlerin bu hali beni gelecek adına umutlandırdı. Birlikteliğimiz her daim devam etsin inşallah. Bu buluşmaya vesile olan Hayrat Vakfına, yerelde İnegöl Rehber-der'e çok teşekkür ediyorum" dedi. Akşam yemeğinden sonra misafir öğrencilere Oylat kaplıcaları tanıtıldı.... 


BAKAN EROĞLU MÜJDEYİ VERDİ 

Hayrat Vakfı İnegöl temsilcisi "Sabrihan Alemdar ise; "Öncelikle misafirlerimize hoş geldiniz diyorum. Bizleri Oylat'ta ağırlayan ve yoğun programında bizlere vakit ayıran Belediye Başkanı Alinur Aktaş bey'e çok teşekkür ediyorum. Hayrat Vakfı bünyesinde Hayrat Uluslararası Öğrenci Derneğimizin yöneticilerine de çok teşekkür ediyorum. Çünkü 20 ülkeden 50 öğrenciyle sene boyunca ilgileniyor, bu öğrencilere ülkemizin dilini, kültürünü öğretmek üzere gece gündüz çalışıyorlar" şeklinde konuştu. 

Kendilerinin de Rehber-der bünyesinde erkek-kız öğrencilere yönelik kurslar verdiklerini, geziler düzenlediklerini, Kur'an-ı Kerim ve Osmanlıca öğretmeye gayret ettiklerini belirten Alemdar; "Ayrıca değişik zamanlarda değişik ülkelerden gelen öğrencilerimizi de İnegöl'ü tanıtmak, misafirperverliğimizi göstermek adına faaliyetler yapıyoruz. Bu gün de böyle bir faaliyet kapsamında İnegöl'de, Oylat'tayız. Değişik ülkelerden gelen bu öğrenciler inşallah gelecekte ülkelerimizin kardeşliğinin pekişmesinde, ortak projelerin yapılmasında, halklarımızın kaynaşmasında etkin rol oynarlar. Hem ülkemizi, hem İnegöl'ümüzü unutmazlar" dedi. Orman ve Sü İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Oylat kaplıcalarını, Termal ve tabiat turizm merkezi yapacaklarını söyledi, troglu, orman teşkilatına ait alanlarda muhteşem tesisler kurma ve vatandaşların hizmetine sunma kararı aldıklarını belirterek, "Oylat'ı, Termal ve Tabiat Turizm Merkezi yapmaya karar verdik. Estetik olacak ve yöresel mimariyi yansıtacak. Vatandaşlara yönelik çok güzel bir cazibe merkezi olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız, Valimiz, Milletvekillerimiz ve bizlerin de takibiyle, burayı dünyaya tanıtmak istiyoruz" diye konuştu. 


Önce Vatan


Geri Dön