24 / 04 / 2024

İnegöl Üniversitesi'ne kampüs alanı projesi!

İnegöl Üniversitesi'ne kampüs alanı projesi!

Bursa Uludağ Üniversitesi İnegöl Meslek Yüksekokulu'nun alanı içerisinde kalan atıl binaların yıkımı gerçekleşti. Bölgede kampüs alanının oluşturulması için düğmeye basıldı.



İnegöl Belediyesi, 50 yıllık Bursa Uludağ Üniversitesi içerisinde yer alan eski diş hastanesi binası ile iki adet tekel deposu yıkıldı. Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesi İstişare Kurulu toplantısında  kampüs alanının oluşturulması konusunda proje için harekete geçildi. 


Uludağ Üniversitesi İnegöl Yerleşkesi'nde eşil alanlar, yürüyüş yolları, bank alanları, kafeteryalar, mini anfi tiyatro merkezinin inşaat çalışmaları başladı.


İnegöl İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İbrahim S. Canbolat konuyla ilgili açıklama yaptı. Canbolat, “Mevcut kampüste üniversite alanı olarak muhtelif yerlerden gelen öğrencilerin burada kalmaları ve memnuniyetini sağlayacak koşullar yeterli değildi. Bu bakımdan rektörlük bütçesi de şu aşamada hazır olmadığından bir kurul oluşturarak kısa sürede kampüsün iyileştirilmesi, ileriye dönük ise gündemde olan müstakil bir İnegöl Üniversitesinin çekirdeğinin oluşması bakımından girişimde bulunduk. İleriye dönük olarak İnegöl´de bir üniversite kurulacaksa ve bunun için de daha geniş bir alan bulunacaksa mümkündür, 200-300 dönüm bir yer bulunabilir ama her halükârda öncelikli bir kanaat var; 38 dönümlük yer şehir kampüsü olarak burada kalır ve kalmalı çünkü yanı başımıza 528 kişilik yeni bir Kredi Yurtlar Kurumu binası yapıldı. Burası ister fakülte binası olsun ister ileride idari binalar olsun kullanılacak. Yapılacak yatırım israf edilmiş olmayacak. Toplantının ardından geçtiğimiz hafta itibariyle yeni kampus çevresi oluşturma çalışmaları başladı. Müteahhit firmamızın yetkilileri ile görüştüm. 2 ay içerisinde çalışmaların tamamlanacağını söylediler. Öğrencilerimiz bir daha dönem buraya geldiklerinde inşallah, olumlu olan değişimi göreceklerdir. Bir Milyon lira civarında bir yatırım yapılacak buraya. Yerleşke alanımızda oluşturulacak olan kampus hayatını sağlanmasında emeği geçen herkese teşekkür ederim” şeklinde konuştu.



Haber Yorum Gazetesi


Geri Dön