29 / 03 / 2024

İnegöl'de 19 parselin satışı için belediye meclisinden onay!

İnegöl'de 19 parselin satışı için belediye meclisinden onay!

İnegöl Belediye Meclisi'nin temmuz ayı olağan toplantısı gerçekleşirken, İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, yapılan toplantı da 19 ayrı parselin ihalesi için Belediye Meclisi'nden yetki aldı.




İnegöl Belediye Meclisi, temmuz avı olağan meclis toplantısını Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirdi. 21 gündem 2 takrir olmak üzere 23 madde oybirliği ile kabul gördü. 


Gündemin ilk 6 maddesi imar komisyonuna havale edildi.' ihale ile parsel satış için başkana yetki verilmesi' maddesi görüşmelerinde konuşan İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "19 ayrı parsel var. Bunlarla alakalı arada kalmış, talipleri olan yerlerin satışlarını ihale ile satmamız gerekiyor. Bunun yanında birkaç tane var ki aslında çok değerli olduğu halde şuan ya çok küçük miktarda kiralara verilmiş ya da amacına uygun kullanılamıyor. Bu ve benzeri sebeplerden dolayı 19 ayrı noktayla alakalı satış yetkisi istiyoruz" dedi. 



"BÜYÜK PROJELER İÇİN GEREKLİ" 


Aktaş, satış gerekçesini ise "Rekabetin oluşması ve daha üst gelirin elde edilmesi adına bunların ilanı, duyurusu yapılacaktır. İlk duyurusunu burada yapmış olduk. İhale süreci 10. ve 11. ayları bulabilir. Boşaltılması gereken yerler var. Bir karar alınmış olsa bile bunun bürokratik kısmı var. Bununla alakalı başkana yetki verilmesiyle ilgili oylamaya gideceğiz. Yapılacak ihalelerimiz, çalışmalarımız var. 


Bütçemizi toparladık, sıkıntımız yok ama büyük projelerin hayata geçmesi adına ciddi ödenek ihtiyacımız olacak. Hem onu karşılamak hem daha iyi hizmet verebilmek adına iyi bir araç olacak" ifadeleri ile açıkladı Konuşmanın ardından yapılan oylamayla 'İhale ile parsel satış için başkana yetki verilmesi' maddesi oy birliği ile kabul edildi. 



Yeni Marmara Gazetesi



Geri Dön