19 / 04 / 2024

İnegöl'de 250 metruk binanın yıkım çalışmaları başladı!

İnegöl'de 250 metruk binanın yıkım çalışmaları başladı!

İnegöl Belediyesi, tespit edilen 250 metruk binanın yıkımı için çalışmalara başladı Tescilli olan 50 binanın yıkımı ile ilgili ise Kültür ve Tabiat Varlıldarını Koruma Kurulu'na gerekli projeler sunulacak ve alınacak onayın ardından yıkımları tamamlanacak



İnegöl Belediyesi, tespit edilen 250 metruk binanın yıkımı için çalışmalara başladı Tescilli olan 50 binanın yıkımı ile ilgili ise Kültür ve Tabiat Varlıldarını Koruma Kurulu'na gerekli projeler sunulacak ve alınacak onayın ardından yıkımları tamamlanacak 


Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu, metruk binaların yıkımına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kansu; "İnegöl Belediyesi olarak şehrimizi modern bir kent olarak geleceğe taşımak için bu zamana kadar birçok projeyi hayata geçirdik Hayallerimizi gerçeğe dönüştürmek için projelerimizi halkımızın talepleri doğrultusunda şekillendirmeye gayret ediyoruz. 


İnegöl Belediyesi, yıkılma tehlikesi olan, mahalle sakinlerini rahatsız eden metruk binaların yıkımıyla ilgili çalışma başlattı. 

lelerimizde ilçemizin yaşam kalitesini arttırmaya yönelik yaptığımız çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor" dedi 


ŞEHİRLEŞME VE KENTSEL DÖNÜŞÜM "Bu kapsamda ilçemizde gerek yeşil alan düzenlemeleri, gerek mahalle otoparkı düzenlemeleri gerekse de atıl durumda bulunan binalarla ilgili birçok çalışma ve projeyi hayata geçirdik. 

Vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda mahallelerimizde bulunan çok sayıda metruk ve atıl durumda bulunan ve mülk sahipleri tarafından kullanılmayan birçok bina bulunmakta" diyen Kansu; "Mevcut İnegöl'ü seyreltme ve Yeni İnegöl'ü kurma noktasında sürekli projeler üretmeye gayret gösteriyoruz. İnegöl merkezi ile ilgili Seçim Beyannamemizde ve Stratejik Planımızda belirttiğimiz "Şehirleşme ve Kentsel Dönüşüm" konu başlığımızda ele aldığımız ve başlattığımız birçok çalışma var" ifadelerini kullandı. 

ŞEHİR MEYDANİ VE BELEDİYE SARAYI Eski Devlet Hastanesinin yıkımı ile başlayarak kentsel yenileme çalışmalarına başlamış olduklarını aktaran Kansu; "Bu alana açacağımız ulusal düzeyde bir proje yarışması ile "Şehir Meydanı ve Belediye Sarayı" yapacağımızı daha önce Belediye Başkanımız Alinur Aktaş açıklamıştı Yine seçim beyannamemizde yer alan Kültür Sarayı'nın yıkılarak yerine yeraltı otoparkı ile üstüne meydan ve çevre düzenlemesi yapacağımızı ve bununla ilgili olarak da Kültür Sarayında bulunan kiracılarımıza yılsonuna kadar süre verdiğimizi ilan etmiştik. 

Bu projelere ilave olarak önümüzdeki yıllarda Kız Meslek Lisesi ve Kaşıkçıoğlu İlkokulunun olduğu alan, Mahmut Esat Bey Caddesinde Boşnak Camii Karşısındaki ada Hamidiye Mahallemizde bulunan Eski Afet Konutları başta olmak üzere birçok Kentsel Yenileme çalışması yapacağımızı bir kez daha hatırlatmak istiyorum. 

İnegöl bu dönem yenileme ve meydanların yapılacağı bir hizmet dönemi yaşayacak" 


250 BİNA TESPİT EDİLDİ 

"Bu kentsel yenileme çalışmaları kapsamında ilçe halkımızdan da gelen şikayet ve talepler doğrultusunda İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzün yapmış olduğu çalışma sonucu ilçemizin farklı mahallelerinde yaklaşık 250 binanın atıl, metruk ve sahipleri tarafindan kullanılmadığı tespit edilmiştir. Ve bu binaların birçoğu mahalle sakinlerine tehlike arz etmektedir. 

Ayrıca sahipleri tarafından kullanılmadığı için de farklı amaçlar için de kullanıldığı ve bu olaylar da mahalle sakinlerini tedirgin etmektedir. 

Şimdi yapacağımız çalışma ile tespitleri yapılan yaklaşık 250 binayı "maili inhidam" yani yıkım kararı alacak ve ardından mülk sahiplerine tebliğ edeceğiz. Yaklaşık 20 gün gibi süre verip hak sahiplerince ya da İnegöl Belediyesi marifeti ile yıkılmasını sağlayacağız" diye konuştu 50 TANESİ TESCİLLİ Hak sahiplerinin kendi rızaları ile yıkmaması halinde İnegöl Belediyesi olarak bu binaları yıkacaklarını ve hak sahiplerinden oluşacak mali yükü tazmin edeceklerini vurgulayan Kansu, şöyle devam etti: 'Yasa bununla ilgili Belediyelere yetki vermiştir. Biz de İnegöl Belediyesi olarak kanunların bize vermiş olduğu yetkiyi kullanarak hem eski binaların yenilenmesinin önünü açmış olacağız hem de mahalle sakinlerimizin rahatsızlık duyduğu ancak mülk sahiplerinin gerek miraslı ve çok hisseli oluşundan, gerekse de farklı konulardan dolayı herhangi bir işlem yapmadıkları bu binalar için çözüm üretmiş olacağız. 

İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzce tespitleri yapılan bu 250 binanın yaklaşık 50 tanesi tescilli yapıdır. Bu tescilli binaların yıkımı ile ilgili ise Kültür ve Tabiat varlıklarını Koruma kuruluna gerekli projeler sunulacak ve alınacak onayın ardından yıkımları tamamlanacaktır" 



MÜLK SAHİPLERİNE TEBLİĞ EDECEĞİZ 


"Şu aşamada ekiplerimiz tarafindan binaların fotoğrafları, binaların yapım yılları ile yapım şekilleri ve bina sahipleri ile ilgili bilgileri içeren bir raporu tamamlamaz üzereler. Hazırlanan rapor ve yapılan tespitler doğrultusunda birkaç hafta içerisinde mülk sahiplerine tebliğ edeceğiz. 

Yıkımlar yapıldıktan sonra mülk sahipleri ile yapılacak görüşmeler neticesinde İlgili yerlerde yeni bir yapı yapılana kadar açık otopark alanı olacak şekilde düzenleme çalışması yapmayı planlıyoruz. Yapılan bu çalışmanın ilçemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" 


Genç Gazete


Geri Dön