17 / 04 / 2024

İnegöl'de Mobilya Tasarım ve Rekabet Merkezi açılacak!

İnegöl'de Mobilya Tasarım ve Rekabet Merkezi açılacak!

Mobilya Tasarım ve Rekabet Merkezi Cumartesi günü saat 1100'de açılacak. Bursa Ahnira Otel'de BTSO ev sahipliğinde düzenlenecek Gala yemeğine dünyaca ünlü tasarımcı Karim Rashid de katılacak.



AÇILIŞ CUMARTESİ 

İnegöl Mobilya Sanayicileri Demeği Başkanı Yavuz Uğurdağ, Bursa ve İnegöl basınını da katılımıyla Cumartesi günü açılışı yapılacak olan Atölye İnegöl - Mobilya Tasarım ve Rekabet Merkezi projesi hakkında bilgilendirme toplantısı düzenledi. 




İNEGÖL'ÜN YENİ BİR AMACI VAR Uğurdağ; "Bildiğiniz gibi İnegöl mobilya sektöründe her geçen gün ağırlığını arttıran ve hem nihai tüketici hem üretici nezdinde takip edilen, ne yapacağı merak edilen bir konuma geldiBu konuma ulaşmamızda ki en önemli etken bizim üreticilerimizin tasarıma verdikleri önemdir. Bugüne kadar Türk mobilya sektöründe trendleri belirleyen konumda olan İnegöl şimdi yeni bir amaç yüklenmiş durumda" dedi. 



İNEGÖL TASARIMIN DA MERKEZİ OLACAK 

Artık İnegöl'ün ülkemizde tasarımın merkezi konumuna aday olduğunu vurgulayan Yavuz Uğurdağ; "BEBKA desteği ile birlikte ortaya koyduğumuz Atölye İnegöl Mobilya Tasarım ve Rekabet Merkezi projemiz vücut bulmuş ve ilk mezunlarını vermiş durumdadırArük bu merkezle birlikte mobilya tasarımı konusunda İnegöl ağırlığını arttırmış bulunmaktadır. Artık tasarım olgusu daha kurumsal bir alt yapı ile yönetilecek ve tasanm fikri irili ufaklı tüm üreticilerimizin sahiplendiği bir konu olacakBu merkezle masaya koyduğumuz liderlik iddiasını daha da pekiştirmek için bu sene ilkini düzenlediğiniz ve bundan sonra geleneksel olarak düzenlemeyi hedeflediğimiz i'm Design etkinliğini kurgulamış bulunmaktayızBu etkinlikle yerli ve yabana pek çok tasarıma mobilya ve tasanm üzerine fikirlerini söyleyecek ve yeni fikirlerin doğmasına sebep olacaklardır" ifadelerini kullandı. 




MOBİLYADA GERİ DÖNÜŞÜM 

"Etkinliğimiz iki aşamadan oluşacaktır" diyen İMOS Başkanı Uğurdağ, şöyle devam etti: "İlk aşamasında Türkiye'nin önemli tasarımcılarından Yılmaz Zenger hocamız koordinasyonunda "Mobilyada Geri Dönüşüm" konulu bir workshop düzenlenecek ve Türkiye'nin önemli üniversitelerinin Endüstriyel tasanm bölümlerinde okuyan öğrenciler mobilya artıklan ile yeni objeler tasarlayacaklardır. Bu workshopla geri dönüşüm algısına bir vurgu yapmak ve sürdürülebilir kaynaklara bir atıfta bulunmak istedik'1 ALMİRADA GALA YEMEĞİ "Programımızın ikinci aşamasında ise Türkiye'nin en önemli endüstriyel tasanmalan Esat Fişek, Mehmet Altay, Şule Koç, Can Özcan mobilya tasarlamak konulu panellerimizde konuşacaklardır. Ardından Bursa Almira Otel'de BTSO ev sahipliğinde düzenlenecek Gala Yemeğimizde ise dünyaca ünlü tasarıma Karim Rashid bizlerle ufkunu paylaşacaklardır. Karim Rashid yaptığı her tasarımla büyük yankı uyandırmış ve kendi alanında fenomen olmuş bir tasanmadırKarim Rashid'ten sonra ise kendi firmalarında tasarım ve inovasyon fikri ile başanya ulaşmış Mobi firmasının sahibi Raşit Karaaslan, Çilek firması ortaklarından Muharrem Çilek ve İbrahim Burkay Prof. Dr. Alpay Er moderatörlüğünde deneyimlerini İnegöllü mobilya üreticileri ile paylaşacaklardır." 




SPONSORLARA TEŞEKKÜR 

"Dolu dolu 4 gün tasarımın konuşulacağı ve yaşanacağı etkinliğimizin İnegöl'e ve Bursa'ya değer katacağından şüphemiz yok. Bu büyük organizasyonda destekleri ile bizlere güç veren öncelikle ana sponsorumuz Starwood Aş'ye, Mobiliyum AVM, Saloni, Çilek, Kubilay Boya, Trakya Cam ve Autodesk firmalarına teşekkür etmek istiyorum." 



Genç Gazete


Geri Dön