26 / 04 / 2024

İnegöl'deki kırsal mahallelere özel 17 proje geliyor!

İnegöl'deki kırsal mahallelere özel 17 proje geliyor!

Bursa İnegöl'ün kırsal mahallelerinde ticari amaç taşımayan inşaat yapmak isteyenler, hazırlanan 17 adet tip projeden birini seçecek. Vatandaşların arsasına uygun olan projeyi bu 17 tip proje arasından seçerek inşaatını yapabilecek.



Bursa İnegöl Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından düzenlenen toplantıda, köyden mahalleye dönüşen kırsal mahallelerde inşaat izni almak için hayata geçirilecek yeni uygulama ile ilgili muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Belediye Başkan Yardımcısı Eşref Yiğit, "Kırsal mahallelerimizde inşaat yapmak isteyen vatandaşlarımız için ticari amaç taşımayan ve yürürlükteki mevzuat doğrultusunda yörelerin geleneksel, kültürel ve mimari özelliklerine uygun Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü''nce 12 adet ve Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nce de 5 adet olmak üzere toplam 17 tip proje hazırlattırılmıştır" dedi. 


MUHTARLAR DEVREDE... 

Vatandaşların arsasına uygun olan projeyi bu 17 tip proje arasından seçerek inşaatını yapabileceğini kaydeden Yiğit, "Yeni dönemde köyden mahalleye dönüşen yerlerde tip projeler belediyemiz tarafından kontrolü yapılacak ve inşaat izni de mahalle muhtarları tarafından verilecek. Yeni süreçte İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ile muhtarlarımız ortak çalışacak. Bu süreçte imar üe ilgili bir sıkıntı yaşamamak adına muhtarlarımıza önemli görevler düşüyor. İşimizi gerçekten titiz ve dikkatli yapmamız gerekiyor. Bu konuda sizlere güvenimiz tam" diye konuştu. 


SÜREKLİ İKAMET... 

Toplantıda İmar ve Şehircilik Müdürü Sedat Koca tarafından muhtarlara yeni dönem üe Ugili sunum gerçekleştirildi. Tip projeden faydalanmak için yapı sahibinin nüfusunun köy kütüğüne kayıtlı olması ve sürekli ikamet adresinin o köyde bulunması gerektiğini söyleyen Koca, vatandaşların tüm evraklarım hazırlayıp gerekli izinleri aldıktan soma inşaat yapmaya başlayabileceklerini söyledi. 



Sadullah ORGAN/Olay Bursa


Geri Dön