20 / 04 / 2024

İnegöl'deki Oylat Kaplıcaları yeniden imar ediliyor!

 İnegöl'deki Oylat Kaplıcaları yeniden imar ediliyor!

İnegöl’ün en önemli turistik değeri olan Oylat Kaplıcaları’nın yerli ve yabancı turistler tarafından daha fazla ilgi görmesini sağlamak amacıyla çalışmalara başlayan İnegöl Belediyesi, Oylat’ı yeniden ‘imar’ ediyor...



İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş, alt ve üst yapıda hayata geçirilen projelerle Oylat’m daha cazip, daha estetik ve daha kullanışlı hale getirilmesinin amaçlandığını söyledi. Oylaf ın turistik varlığına vizyon katmayı hedeflediklerini anlatan Aktaş, ‘Yapılan İnegöl-Oylat arası yeni yol düzenlemesi ve var olan eşsiz mağarası ile Oylat; Türkiye’nin sayılı kaplıcaları arasında yerini alacak. Oyladı tercih eden yerli ve yabancı turist sayısında da ciddi artışlar gözlenecek” dedi.

Düzenleme çalışmalan kapsamında Yeni Çağlayan Otel’in inşası, antma tesisi, hidroelektrik tesisi ve katlı otopark gibi dev yatırımların yanı sıra Oylat meydanı ve şelale düzenlemesi gibi çalışmalar yaptıklarını hatırlatan Başkan Aktaş, altyapı çalışmalarının tamamlandığını, çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmalarına ağırlık verdiklerini anlattı.

Oylat girişinden itibaren 7 metre yol genişliği bırakılarak geri kalan yerlerin trotuar olarak tamamlandığını ifade eden Aktaş, “Ayrıca görme engelli vatandaşlarımızı da unutmayarak hissedilebilir düzeyli görme engelli taşlan kullanılmış ve rampalara yer verilmiştir. Çocuk oyun pakı ve Oylat efsanesini anlatan figürlerin bulunduğu alandaki uygulamalar tamamlanmak üzere. Yol ve desenlemelerdeki çalışmalar ile peyzaj projesinin uygulandığı büyük otel yerindeki çalışmalar tamamlandıktan sonra uygulama sona erecek. Çalışmanın belediyemize maliyeti 485 bin TL’yi bulmuştur” diye konuştu.


Yol ve Desenleme Yapılıyor

Oylat'ın daha cok ziyaret edilmesiİçin yol ve desenleme yapılacak. Oylat efsanesi de figürlerle anlatılacak.


430 YATAK KAPASİTESİNE SAHİP


Bursa-Eskisehir karayolu üzerinde, İnegöl'e 27 km uzaklıkta olan Oylat Kaplıcası, dogal ortamı ve şifalı suları ile Türkiye'nin önemli kaplıca merkezlerinden biri konumunda. Oylat Kaplıcaları; 500'ü özel sektöre ait 3 otelde, 930'u Oylat A.S.'ye ait olmak üzere toplam 1.430 yatak kapasitesine sahip. Yılın 12 ayı hizmet veren Oylat'ın kaplıca suları, özellikle banyo cilt ve kürleri konusunda dünyaca kabul edilen özelliklere sahip. Kaplıcaların suyunun; nefrit, romatizma, siyatik, fekler, ağrılı sinir hastalıkları, böbrek rahatsızlıkları, kireçlenme, kadın hastalıkları, stres, cilt hastalıkları ve selülit gibi rahatsızlıklara iyi geldigi ifade ediliyor.



Dünya


Geri Dön