20 / 04 / 2024

İnegöl'e kentsel dönüşüm gerekiyor!

İnegöl'e kentsel dönüşüm gerekiyor!

İnegöl Belediyesi ile Kent Konseyi'nin projelendirdiği ve inşaat sektörü temsilcilerini bir araya getiren 'İnşaat Çalıştayı' Cumartesi günü Royal Otel'de gerçekleştirildi.



İnşaat Çalıştayı Cumartesi saat 10.00'da başlarken; akşam 17.00 sularında son buldu. Toplantıda kat artışından, deprem gerçeğine, inşaat sektörünün temel sorunlarından kentsel dönüşüme kadar bir çok konu görüşüldü 


KENTSEL DÖNÜŞÜM ZORUNDU 


Toplantının sonuç raporunu Belediye Başkan Vekili Turgay Yel, açıkladı. Yel; 'İnegöl Belediyesi olarak başta Belediye Başkanımız Alinur Aktaş olmak üzere başlatılan İnşaat Çalıştayı'nı tamamladık. Bu çahştayda emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ediyorum Çok seviyeli ve güzel bir katılım oldu Çalıştayımızda ana başhklan ile İnegöl'ün zemini ve depremselliği konusunda bilgilendirme yapıldı. İnegöl'de kentsel dönüşümün zorunluluğu ortaya çıktı. Bir an önce kentsel dönüşüme başlamamız gerektiği ortaya çıktı Mevcut İnegöl için kat artışına gerek duyulmadığı görüşü ortaya çıktı.

 

İnşaat ruhsatlan ve yapı denetimlerle alakalı mühendis mimar arkadaşlarımız, oda temsilcileri, yapı denetim tırmalan ile sık sık bir araya gelip; toplantılar yapmamız gerektiğini konuştuk. Çalıştayda emeği geçenleri kutluyorum" dedi.

 

Çalıştay öncesi konuşan Belediye Başkanı Alinur Aktaş; "Oluşturulan yeni bir mekanda yeni bir konu ile hep birlikte bir araya geldik Hayırlı olmasını temenni ediyorum Şu kurum bu kurum niye yok diye düşünebilirsiniz farklı kurumlardan kıymetli arkadaştan çağırmaya çalıştık takdir edersiniz ki belirli bir sayının oluşması gerekiyor. 

Bu konuda gerek şahsım gerekse ekibim çok iyi niyetliyiz bir şeyleri ileri götürmek için bu çahştayı düzenliyoruz" dedi.


ŞEHİR DEĞİŞİYOR VE DÖNÜŞÜYOR


Geçmişte mobilya ve tarım çalıştayları düzenlediklerini aktaran Başkan Aktaş: "inşaat ile ilgili Kent Konseyi ile ilgili çalışmalarımız oldu. Dönem dönem arkadaşlarımızla bir araya geldiğimizde yaptığımız görüşmelerde bu çalıştayı gerekli gördük. Böyle gelmiş böyle gider mantığın ortadan kaldırıyoruz. 


Dönem dönem ben de başkan yardımdan ve ilgili arkadaşlarla belirli mahallerde gezenler burası müthiş bir şehir diyor belirli mahallerde bu şehir eski diyor şehir değişiyor ve dönüşüyor, biz içinde olduğumuz için fark edemesek de bugün içinde bulunduğumuz çalıştayla arkadaşları rakip görmek yerine müttefik olarak görelim'' diye konuştu İTSO Başkanı Metin Anıl da yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Bugün burada İnegöl'ün geleceğini değiştirmek için bu yapılandırmayı bir araya getirecek insanlarla biraya geldik. Bu çahştayın İnegöl'ün geleceği için iyi olacağını düşünüyorum" Konuşmaların ardından çahştayda toplantı bölümüne geçildi. 


Genç Gazete


Geri Dön