29 / 03 / 2024

İnegöl'e yeni Katı Atık Transfer Merkezi yapıldı!

İnegöl'e yeni Katı Atık Transfer Merkezi yapıldı!

Bursa Belediye Başkanı Alinur Aktaş: "Bursa’nın İnegöl ilçesine bağlı Yeniyörük Mahallesi’nde faaliyet gösteren katı atık depolama tesisine gidecek çöpler, artık yeni yapılmakta olan Katı Atık Transfer Merkezi’nde toplanacak."



İnegöl Belediye Başkan Yardımcısı Adil Kansu ve Temizlik İşleri Müdürü Yalçın Bayraktar ile birlikte inşaat çalışmalarında sona gelinen Katı Atık Transfer Merkezi’ne giderek, incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu uygulamanın Bursa’da bir ilk olduğunu söyledi. İncelemelerin ardından basın açıklaması yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, “Katı atık düzenli depolama tesisimizi, 2011 yılında hizmete almıştık. Dönemimizde yapılan ve İnegöl’e 11 kilometre uzaklıktaki Yeniyörük mahallesi (köyü) sınırlarında yer alan Düzenli Katı Atık Depolama Alanı ile ilçemizde çöp toplama çalışmaları devam etmekte. İnegöl bugün, günlük 230 ton civarında çöp üretiyor. Takdir edersiniz ki, bu çöplerin insan ve çevre sağlığına zarar vermeden toplanması, depolanması ve bertaraf edilmesi çok ciddi bir konudur. Katı Atık Depolama Alanı’nda uygulanan yöntem sayesinde, etrafa gerek koku, gerekse de sızıntı anlamında bir sorun yaşatmamaktadır. Alanyurt’ta yer alan Vahşi Depolama Alanına da, 2011 yılının Eylül ayından bu yana çöp dökmüyoruz ve o günden sonra rehabilitasyon projesini tamamlayarak Mart 2014’te mesire alanı olarak açılışını gerçekleştirmiştik. Büyükşehir yasasından önce yapıp işlettiğimiz ve işletimi şimdi Büyükşehrimize ait olan Yeniyörük mevkiindeki İnegöl Katı Atık Depolama Tesisi’nin İnegöl şehir merkezine uzaklığı 13 kilometredir. Her gün çöp toplama araçlarımız bu bölgeye çöp dökmek için gitmekteler” dedi.


YÜZDE 30 TASARRUF

Transfer Merkezi ile alakalı bilgi veren Aktaş, “Transfer istasyonunun faaliyete geçmesiyle, araçlarımızın her gün Depolama Tesisine gitmelerine gerek kalmadan, bu bölgede sıkıştırılarak TIR’lara yüklenip, depolama alanına gidecektir. Depolama alanına çöp dökmeye giden araçlarımız yaklaşık 70-80 dakika döküm alanında ve ulaşım yolunda zaman kaybediyorlar. Tabi bu maddi açıdan da bir yük getirmekte. Çalışmamızın devreye girmesiyle yüzde 15 oranında iş gücünden, yüzde 30 oranında maliyetten tasarruf etmiş olacağız. 27 Mart 2014 tarihinde ihalesi gerçekleştirilerek yapımına başlanan İnegöl Katı Atık Transfer İstasyonumuzun inşaat aşaması bitime yaklaşmıştır. Bursa’mızda bir ilk olma özelliğine sahip İnegöl Katı Atık Transfer İstasyonunun yapım sözleşme bedeli, yaklaşık olarak 695 bin TL’dir. Çalışmamızın İnegöl’ümüze şimdiden hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.


Milliyet


Geri Dön