19 / 04 / 2024

İnegöllü mobilyacılar 2 milyar dolarlık Suudi pazarına göz dikti!

İnegöllü mobilyacılar 2 milyar dolarlık Suudi pazarına göz dikti!

İMOS hedeflerini büyüttü. İnegöl'de üretim yapan mobilya sanayicileriyle birlikte hareket etmenin verdiği avantajları en iyi şekilde kullanan İMOS Sanayi Bakanlığı'nın da desteğini arkasına alarak İnegöl Mobilyası'na çağ atlatıyor.




Çin fiyatlarına Alman kalitesinde İtalyan tasarımlara imza atan İnegöllü mobilyacılar 2 milyar dolarlık Suudi pazarına göz dikti


Mobilya sektöründe önde gelen ve marka olmuş firmaları aynı çatı altında toplamayı başaran İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) hedeflerini büyüttü. İnegöl'de üretim yapan mobilya sanayicileriyle birlikte hareket etmenin verdiği avantajları en iyi şekilde kullanan İMOS Sanayi Bakanlığı'nın da desteğini arkasına alarak İnegöl Mobilyası'na çağ atlatıyor. Dernek çatısı altında kümelenerek hareket eden sanayiciler, dünyanın en önemli akredite mobilya test laboratuvarı olan TÜV Rheinland mobilya test laboratuarının İnegöl'e kazandırılmasını sağladı. İnegöl Mobilyası'na prestij katan projeler üreterek devlet desteği alan İMOS üyesi firmalar ihracatta sağlanan kolaylıklardan da yararlanmaya başladı. İMOS Başkanı Mustafa Akyol, İnegöl mobilyasını 1 milyar dolarlık ihracata ulaştıracak projelerini SABAH BURSA'ya anlattı. 


TÜRKİYE'DE İLK MOBİLYA AVM 

İMOS Başkanı Mustafa Akyol İnegöl mobilyasına çağ atlatacak olan Türkiye'nin ilk ve tek kapalı Mobilya Alışveriş Merkezi hakkında bilgi verdi. 55 mobilya sanayicisinin ortak girişimiyle 108 bin metrekare kapalı alan olarak planlanan Mobilya Kent İnegöl AVM'nin otel dahil toplam yatırım bedelinin yaklaşık 40 milyon dolar olduğunu ifade eden Akyol, her biri bin 350 metrekare alanda toplam 55 işyerini kapsayan projede, 120 odalı bir otel, bir banka şubesi, 2 kafeterya, bir restoran, bir düğün salonu, mescidin yanı sıra Hıristiyanlar ve Museviler için birer ibadethane ve 400 araçlık bir otoparkın da bulunacağını söyledi. 


100 TIR'LIK TANITIM 

Tanıtım atağına başladıklarını ifade eden Mustafa Akyol, İtalyan ve Almanların pazar payına büyük oranda sahip olmasının çok iyi reklam yapmalarından kaynaklandığını belirterek, 100 adet TIR'ı İnegöl mobilyasının tanıtımıyla giydirdiklerini ve üreticilerin sevkiyatlarını bu TIR'larla yaptıklarını belirtti. Dünyada en büyük mobilya pazarlarından biri olan Suudi Arabistan'da hâkimiyetin ucuzluğu nedeniyle Çin'de olduğunu hatırlatan Akyol Avrupa ülkelerindeki pazarlarda ise kalitesi nedeniyle İtalyan mobilyanın tercih edildiğinin altını çizdi. Maliyetlerin yüksek olması nedeniyle İtalyan kalitesini bugüne kadar yakalayamadıklarını belirten Akyol, üretilen projelere devlet desteği aldıklarını ve üretimdeki kalitenin yavaş yavaş yükselmeye başladığını bildirdi. Hedeflerinin kısa vadede kalitesini yükselttikleri mobilyaları Çin fiyatlarına yaklaştırarak 2 milyar dolarlık Suudi pazarından pay kapmak olarak açıklayan Akyol, "Dünyanın tercih ettiği İtalyan mobilyasını taklit etmeden ona paralel tasarımlar geliştirmeye başladık. Dernek olarak geliştirdiğimiz projelerde maliyetleri daha aşağı çekerek, mobilyamızın fiyatlarını indirerek başta Suudi pazarı olmak üzere Rusya'ya ve diğer Avrupa ülkelerinde boy göstermeye başlayacağız. Çok kısa vadede İnegöl mobilyası dünyanın da tanıdığı ve tercih ettiği bir marka olacak" dedi. 


Sabah


Geri Dön