23 / 04 / 2024

İngiliz Başbakanı evinde Beko buzdolabı kullanıyor!

İngiliz Başbakanı evinde Beko buzdolabı kullanıyor!

21 yıl önce girdiği İngiltere'de beyaz eşyada lider olan Beko, Başbakanlık Konutu'na da buzdolabı sattı. Krizi fırsata çevirdiklerini söyleyen Arçelik Genel Müdürü Çakıroğlu, 'İngiltere bizim için bir başarı öyküsü' dedi...



Avrupa'nın en büyük ikinci pazarı olan İngiltere'de 21. yaşını kutlayan Beko, pazar liderliğine yükseldi. Beko'nun yeni ürünlerinin tanıtımının yapıldığı ve 21. yaşının kutlandığı İngiltere'nin Farnborough kentinde düzenlenen toplantıda konuşan Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı Levent Çakıroğlu, 'İngiltere, Almanya'dan sonra Avrupa'nın en büyük ve zor bir pazarı. Ancak biz özellikle kriz döneminde gösterdiğimiz başarı ile buzdolabı, solo fırın ve çamaşır makinesinde pazar lideri, bulaşık makinesinde de ikinci sıradayız. İngiltere bizim için tam bir başarı öyküsü, bu ülkede 15 milyon adet ürün sattık' dedi. İngiltere Ülke Müdürü Ragıp Balcıoğlu ise '2.7 milyar poundluk İngiltere pazarında yüzde 16 pazar payına ulaştık ve özellikle son iki yılda ciromuzu yüzde 91 arttırdık' dedi.

Fiyat-kalite dengesini gözetiyor
İngiliz siyasetçiler yaşam tarzlarıyla ortalama bir İngiliz vatandaşı portresi çiziyor. Önceki başbakan ve eşi de milyonlarca kişinin alışveriş yaptığı Top Shop, M&S'i tercih ediyordu. Şimdiki Başbakan David Cameron da bu yaklaşımı sürdürüyor. İngiltere'nin Başbakanlık makamı olan Downing Street 10 numaradaki konut da kısa bir süre önce Beko marka buzdolabı aldı.

ARÇELİK HİNDİSTAN'I İNCELİYOR
CİROSUNUN yüzde 51'ini yurtdışı pazarlardan elde eden Arçelik, farklı coğrafyalardaki arayışlarını sürdürüyor. Fransa, Almanya, Rusya ve Polonya'nın hızla büyüyen ülkeler olduğunu belirten Çakıroğlu, 'Hindistan'ı da inceliyoruz. Üretim ve satış opsiyonlarına bakıyoruz. En doğru giriş stratejisini kararlaştırılınca gerekli adımları atacağız. Buna bir fabrika satın alma seçeneği de dahil. Ancak somut bir şey yok' dedi.
Akşam /Esin GEDİK


Geri Dön