29 / 03 / 2024

İngiliz Ticari Heyeti İstanbul'un kentsel dönüşüm çalışmalarını gezdi!

İngiliz Ticari Heyeti İstanbul'un kentsel dönüşüm çalışmalarını gezdi!

Kentsel Dönüşüm Derneği (KENTDER) Türkiye’de ve dünyada yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarını paydaşlarıyla buluşturmaya devam ediyor. İngiliz Ticari Heyeti İstanbul'un kentsel dönüşüm çalışmalarını yerinde inceledi...



Kentsel Dönüşüm Derneği (KENTDER) Türkiye’de ve dünyada yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarını paydaşlarıyla buluşturmaya devam ediyor. KENTDER İngiliz Konsolosluğu Ticaret Birimi (UKTI) işbirliğiyle Tarlabaşı kentsel dönüşüm projesine saha gezisi düzenledi. İngiltere'nin önde gelen yapı, mimar, gayrimenkul ve kentsel dönüşüm sektöründeki lider firmalarının katıldığı saha gezisinde kentsel dönüşüm çalışmaları yerinde incelenirken, heyet Türkiye’de kentsel dönüşümde aktif rol almak üzere bilgi topladı. Etkinliğe, Beyoğlu Belediyesi temsilcileri ve KENTDER üyeleri de katıldı. Kentsel Dönüşümle ilgilenen İngiliz ticari heyeti, KENTDER üyelerinden Türkiye ile ilgili detaylı bilgiler aldı.


Dünyadaki başarılı kentsel dönüşüm projelerini Türkiye’deki paydaşlarıyla buluşturan KENTDER, UKTİ işbirliğiyle İngiltere'nin önde gelen yapı, mimar, gayrimenkul ve kentsel dönüşüm sektöründeki lider firmaları Tarlabaşı’nda ağırladı. Tarlabaşı Kentsel dönüşüm sahasını gezen İngiliz heyeti, KENTDER’den İstanbul’daki diğer kentsel dönüşüm projeleriyle ve dönüşüm süreciyle ilgili bilgiler aldı. Türkiye'deki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilgi duyan heyet ile KENTDER üyeleri arasındaki iletişimin KENTDER ve UKTI aracılığıyla devam ettirilmesi ve benzer buluşmaların düzenlenmesi planlandı.


Saha gezisine, Beyoğlu Belediyesi temsilcileri ve KENTDER üyeleri de katıldı. Tarlabaşı uygulama projesi saha gezisinde heyetler Türkiye’de ve İngiltere’deki kentsel dönüşüm uygulamaları konusunda deneyimlerini paylaştı.


Türkiye’de kentsel dönüşüm çalışmalarını KENTDER ile birlikte tüm dünyaya duyurmayı hedeflediklerini kaydeden KENTDER Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı, Avrupa ve dünyada kentsel dönüşüm çalışmaları yapan iş adamlarını, devlet adamlarını, yerel yönetim temsilcilerini ve akademisyenleri de Türkiye’ye davet ederek, dönüşüm çalışmalarını yerinde gezdirerek anlatacaklarını kaydetti. Rıza Hüseyin Erkanlı “ Biz KENTDER’i Türkiye’nin içinde bulunduğu kentsel dönüşüm çalışmalarına destek olmak amacıyla kurduk. Dönüşümün tüm sorunlarını mercek altına alıp, süreci hızlandırmayı hedefliyoruz” dedi. Sadece Türkiye’de değil, diğer Avrupa ülkelerindeki dönüşümleri de yakından takip ettiklerini kaydeden Erkanlı, “Dünyadaki kentsel dönüşüm ve şehircilik konularındaki çalışmaları ve trendleri yakından takip ediyoruz. Türkiye’ ye uyarlanabilecek modelleri tespit ettikten sonra bu modelleri aktarabilecek yerli ve yabancı uzmanları bu modellerle tanıştırıyoruz. Öte yandan Avrupa ülkelerinin dönüşüm liderlerini ülkemize davet ederek, dernek üyeleriyle buluşturuyoruz” dedi.


KENTDER Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Hüseyin Erkanlı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Kentsel Dönüşüm Derneği olarak, yaptığımız çalışmaların sonuçlarını Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, inşaat ve gayrimenkul sektörü, inşaat malzemeleri sektörü, finans sektörü, gayrimenkul ve emlak danışmanları, kat malikleri, sektörel odalar, üniversiteler ve tüm kamuoyuyla paylaşarak kentsel dönüşümün ve şehirciliğin sağlıklı bir şekilde ilerlemesine katkı sağlıyoruz. "


Geri Dön