20 / 04 / 2024

İngilizlerin konutta tercih ettiği turizm merkezleri Aydın ve Muğla oldu!

 İngilizlerin konutta tercih ettiği turizm merkezleri Aydın ve Muğla oldu!

Türkiye'de yaşayan yabancılar yılın ilk 4 ayında 5 bin 194 konut satın aldı. İngilizlerin konutta tercih ettiği turizm merkezleri Aydın ve Muğla oldu. İzmir'i ise Almanlar tercih etti.




Türkiye'de yaşayan yabancılar yılın ilk 4 ayında 5 bin 194 konut satın aldı. İngilizlerin konutta tercih ettiği turizm merkezleri Aydın ve Muğla oldu. İzmir'i ise Almanlar tercih etti. İzmir'de yılın ilk 4 ayında 57 konut yabancılara satıldı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı verilere göre yabancılara Ocak-Nisan 2014 döneminde 5 bin 194 konut satıldı. Satılan konutlardan en çok payı bin 886 konut ile Antalya aldı. İstanbul'da ise yabancılar, bin 511 konutun yeni sahibi oldu. 


Kıyı bölgelere rağbet var

Didim, Kuşadası gibi turizm merkezlerine ev sahipliği yapan Aydın ise listede 3. sırada yer aldı. En çok İngilizlerin tercih ettiği Aydın, 298 konut satışıyla Ege'nin birincisi oldu. 

Yine İngilizlerin tercih ettiği Muğla ise Ege'de ikinci sıraya çıktı. Muğla'da yılın ilk 4 ayında toplam 286 konut yabancılara satıldı. En çok Almanların tercih ettiği  İzmir  ise yabancılara konut satışında düşüşe geçti. Geçen yıl aynı dönemde 60 konutun satıldığı İzmir'de bu yıl 57 yabancı, İzmir'den ev sahibi oldu. Diğer Ege illeri ise yabancıya konut satışında oldukça düşük olduğu için TÜİK tarafından istatistiğe dahil edilmedi. Hazırlanan listeye göre yabancılara gerçekleştirilen konutların başkent  Ankara  dışında büyük çoğunluğunun yurdun kıyı bölgelerinde yer alması dikkatlerden kaçmadı.



Yeni Asır


Geri Dön