18 / 04 / 2024

İngiltere'de emlak balonu patlayabilir!

İngiltere'de emlak balonu patlayabilir!

UniCredit Global Başekonomisti Erik Nielsen küresel ekonomik krizin toparlanma sürecine girdiğini belirterek, Avrupa'da iyileşmenin ise daha yavaş ilerleyeceğini söyledi. İngiltere'nin gayrimenkul piyasası nedeniyle bir toparlanma yaşıyor...



UniCredit Global Başekonomisti Erik Nielsen küresel ekonomik krizin toparlanma sürecine girdiğini belirterek, Avrupa'da iyileşmenin ise daha yavaş ilerleyeceğini söyledi. Yapı Kredi Portföy'ün düzenlediği "2014 Makroekonomik Beklentiler Konferansında konuşan Nielsen, İngiltere'nin gayrimenkul piyasası nedeniyle bir toparlanma yaşadığına dikkat çekerek, "Bu tehlikeli bir durum. Uzun vadeli sürdürülebilir değil" diye konuştu. 


ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tahvil azaltımını bir sonraki toplantıya erteleyebileceğini ifade eden Nielsen, "Fed küçük ve yavaş bir başlangıç yapacak. Ancak para daralmasını kendi ülkelerine ihraç etmek istemeyen ülkeler dikkatli olmalı. Çünkü gelişmekte olan ekonomiler daha yavaş büyüyecek" dedi. Nielsen, Türkiye'nin OECD tahminlerinden daha az büyüyeceğini söyledi. Avrupa'daki toparlanmanın Türkiye'nin ihracatına fayda sağlayacağına dikkat çeken Nielsen, "Ancak ithalata da çözüm bulunmalı" değerlendirmesinde bulundu. 


Cumhuriyet Gazetesi 


Geri Dön