26 / 04 / 2024

İnistanbul Gala Evleri'nde 7 bin ön talep geldi!

İnistanbul Gala Evleri'nde 7 bin ön talep geldi!

İş GYO ve Nef, Topkapı’da, eski Şişecam fabrika alanında ‘İnistanbul Gala’ projesini hayata geçiriyor. 470 milyon dolar yatırım değerine sahip sanayiden dönüşüm projesinde 788 ünite yer alacak. Projeden 1.6 milyar lira gelir bekleniyor.



İSTANBUL Topkapı’da İş GYO ve Nef tarafından geliştirilen sanayi projesi için çalışmalar devam ediyor. 470 milyon dolar yatırım yapılacak İnistanbul Gala projesinde büyüklükleri 1+1 ile 4+1 arasında değişen 788 ünite yer alacak. 4 blok dahilinde inşa edilecek İnistanbul Gala projesinde daire büyüklükleri 48 metrekare ile 308 metrekare arasında değişiyor. Projede daire fiyatları 320 bin TL’den başlarken; yüzde 1 peşinat ve 2 bin 100 TL’den başlayan aylık ödemeler içeren banka kredili ve faizsiz 30 ay vadeli ödeme seçenekleri bulunuyor.


7 BİN ÖN TALEP

Dönüşüm alanı üzerindeki ilk proje olan İnistanbul Gala için 7 bin ön talep alındı. Aralık 2017’de tamamlanması planlanan projede 618 konut ise sahibini buldu. 80 dönümlük arsa üzerine hayata geçen proje için 1.5 yıl hazırlık yapıldı. Proje, küçük bir şehrin inşasını temel alan ayrıntılı master planı ve konumu ile öne çıkıyor. İnistanbul Gala tanıtım toplantısında Nef ile yaptıkları iş birliği hakkında konuşan İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes şunları söyledi: “Sektörün iki büyük firması olarak çok önemli bir birlikteliğe imza atıyoruz. Projenin inşa edileceği arazi, geçmişte sanayinin egemen olduğu bir alandı. İş GYO ve Nef olarak bu araziyi, yenilikçi dokuların ağırlıkta olduğu bir projeyle şehir yaşamına dahil edeceğiz. Projemizin titizlikle hazırlanan master-planı, ulaşım, altyapı ve üstyapı gibi kavramlara dair tepeden tırnağa tüm ayrıntıları içeriyor. İnistanbul Gala ile zaman ve huzur gibi şehir yaşamının bilindik keşmekeşinde yitirebildiğimiz değerleri çevresel zenginlik, teknoloji ve gelecekle birleştireceğiz.”


ESNEK ÖDEME PLANI

Kentsel dönüşüm ve sanayi dönüşümü sürecinde geleceğe yönelik kalıcı değerler bırakmak istediklerini söyleyen Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, “Amacımız, şehre değer katacak, geliştirilebilir ve şehir yaşamı açısından sürdürülebilir projeler hayata geçirerek, hem sosyal yaşamın zenginleşmesine katkıda bulunmak hem de değer kaybetmeyecek yatırımlar yaratmak. İnistanbul Gala bu anlamda çok önemli bir misyon üstlenirken, gelecekte Topkapı’da gerçekleştireceğimiz projelerimizin de portresini şimdiden çizecek ve son dönemin değerli yatırımlarından biri olarak farklılaşacak. Küçük bir şehir boyutuna sahip bu projemizde aileler, öğrenciler ve profesyoneller, sunacağımız esnek ödeme planı ile hayal ettikleri yaşam alanına kavuşacaklar” diye konuştu.



Metroya yakın

35 bine yakın işletmenin yer aldığı, günde ortalama 1.3 milyon kişinin ziyaret ettiği bir bölgede yapılacak olan İnistanbul Gala, alışveriş merkezleri, genişleyen ulaşım ağı, spor ve kültür tesislerinden oluşan verimli yaşam hattına olan yakınlığıyla dikkat çekiyor. Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa kampüsünün karşısında, Davutpaşa metro istasyonuna 100 metre uzaklıkta inşa edilecek proje, tramvay ve metrobüs hatlarına da doğrudan bağlantı içeriyor.


Dünyaca ünlü mimarlar tasarladı

MİMARİ tasarımını  Perkins+Will’in üstlendiği İnistanbul Gala, alt ve üstyapı ayrıntılarının yer aldığı master-planıyla öne çıkıyor. Perkins+Will, geçen ay Nef New York projesiyle dünyanın en iyi projesi ödülünü kazandı. Projenin ortak alanları ve daire içleri Türk tasarım firması Autoban tarafından, Foldhome üniteleri ise Coca Cola, Starbucks, Sony gibi markalar için çalışan dünyaca ünlü endüstriyel tasarımcılar tarafından tasarlandı.


Kişiye özel sosyal donatı

İNİSTANBUL, Nef tarafından birçok projede uygulanan Foldhome konseptine ev sahipliği yapıyor. Foldhome sisteminde, daire sakinleri müzik odası, fitness salonu, oyun odası, sinema odası gibi kişiye özel 24 farklı kullanım alanını sabit aidat ödemeden yalnızca kullanılan zaman kadar bir ücret ödeyerek kullanabiliyorlar.



Hürriyet 


Geri Dön