28 / 03 / 2024

İnistanbul Gala Topkapı'da 320 bin TL'ye daire!

İnistanbul Gala Topkapı'da 320 bin TL'ye daire!

İş GYO ve Nef, Topkapı’da 25 dönüm arazide inşa edecekleri İnistanbul Gala projesindeki konutları satışa çıkardı. Fiyatları 320 bin liradan başlayan konutlara 10 kat talep geldi.



İş GYO ile Nef’in ortak projesi İnistanbul Gala’da konut satışına başlandı. Topkapı’da daha önce mülkiyeti Şişecam Fabrikaları’na ait olan 130 dönüm arazide net 80 dönüm üzerinde 4 farklı proje yapılacak. Mimarisi farklı olacak 4 projede toplamda 3 bine yakın konut bulunacak. İnistanbul Gala adı verilen ilk projede 1+1’den 4+1’e kadar değişen 788 konut yer alacak. 320 milyon liraya satın alınan arazide İş GYO ile Nef’in yüzde 50-50 payları bulunuyor.


470 milyon dolarlık yatırım yapılması planlanan projelerden İnistanbul Gala için 1.5 yıl hazırlık süreci ve master planı yapıldı. Ortaklık, toplam projeden 1.6 milyar lira gelir bekliyor. Fiyatların 320 bin liradan başladığı projenin ilk etabındaki 788 konuta ön talep döneminde 7 bin 200 başvuru geldi. Aralık 2017’de teslim edilmesi planlanan projede yer alan 788 konuttan 618’i satıldı. Üniversite bölgesinde yer alan arazide gerçekleştirilecek projelerde bölgenin barındırdığı öğrenci ve nüfus potansiyeline yönelik ticari üniteler de yer alacak.


Her ihtiyaca blok

İnistanbul Gala, 17 katlı 4 blok halinde yapılacak. Bloklar ise 1+1 ve 2+1 tercih edenler için ayrı, 3+1 ve 4+1 gibi büyük daireleri tercih edenler için ayrı planlandı. Toplam 25 bin metrekare üzerinde yer alacak proje için çeşitli ödeme sistemleri de oluşturuldu. İnistanbul Gala lansmanında konuşan İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, arazinin tamamen temizlendiğini belirterek, inşaata hazır halde olduğunu söyledi. Tanes, projenin inşaatı için yakında ihaleye çıkacaklarını, yaz sonuna tüm işlemleri bitirerek inşaatın başlamasını hedeflediklerini kaydetti. Tanes, “Geçtiğimiz gün uluslararası boyutta yapılan bir araştırmada İstanbul, dünyada son 5 yılda en çok gelişen şehir oldu. Gelişme potansiyeli de en açık şehir. Bizler bunun farkında olarak, böyle bir şehrin planlamasına, mimarisine projelerimizle destek oluyoruz. Geleceğe yönelik çalışmalar yapıyoruz. İnistanbul Gala’nın tüm altyapı üstyapı çalışmaları için uzun zaman çalıştık” dedi.


Yabancıya kalmadı

Projede çok kısa zamanda çok önemli bir satış rakamına ulaştıklarını vurgulayan Nef Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur, yabancı konut alıcısının projelerini duymadan satışların büyük ölçüde tamamlandığını anlattı. Projeyi küçük bir şehir gibi ayrıntılı planladıklarını belirten Timur, “Yerli konut alıcısı Nef projelerini kısa zamanda satın alıyor. Yabancı müşteriye bazen duyurma zamanı olmuyor. Bu projede ise İş GYO ve Nef ortaklığını gören konut alıcısı yoğun talep gösterdi, yine yabancı alıcıya duyurma fırsatımız bile olmadı” diye konuştu.


Dünyaca ünlü sistem Topkapı’da


Nef’in ürettiği ve patentini aldığı Foldhome konsepti İnsitanbul Gala projesinde de kullanacak. Nef’in dünya çapında tanınan üne kavuşan sisteminde, daire sakinleri müzik odası, fitness salonu, Oyun odası, sinema odası gibi kişiye özel 24 farklı kullanım alanını sabit aidat ödemeden yalnızca kullanılan zaman kadar bir ücret ödeyerek kullanabiliyor. Bu sayede ev sahipleri, konut dışında da kullanabilecekleri kişisel alanlara sahip olabiliyor.


Projenin tüm mimari tasarımını 1935’te kurulan ve 24 farklı ülkede ofisi bulunan dünyaca ünlü tasarım ve mimarlık firması Perkins+Will’in üstleniyor. Perkins+Will, geçtiğimiz ay içinde Nef New York projesi ile dünyanın en iyi projesi ödülünü kazandı.

Projenin ortak alanları ve daire içleri ünlü Türk tasarım firması Autoban tarafından, Foldhome üniteleri ise Coca Cola, Starbucks, Sony, Samsung, Bentley gibi markalar için çalışan dünyaca ünlü endüstriyel tasarımcılar tarafından tasarlandı.


Milliyet


Geri Dön