29 / 03 / 2024

Innovia 3 Evleri görücüye çıktı!

Innovia 3 Evleri görücüye çıktı!

Yeşil İnşaat'ın Innovia projesinin 3'üncü fazı ve hayata geçireceği diğer projeler düzenlenen basın toplantısıyla duyuruldu



Yeşil İnşaat'ın yeni projeleri ile ilgili bilgilerin açıklandığı basın toplantısı,  Yeşil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil, Yeşil İnşaat Genel Koordinatörü Uğurcan Giray ve Yeşil İnşaat Kurumsal İletişim Yöneticisi Deniz Arslan Toprak'ın katılımıyla 27 Ekim Salı günü Four Seasons Bosphorus Otel'inde gerçekleşti.

3. Etabın projelendirilmesi tamamlandı!

Çok yakında Innovia'nın 3. etabına başlanacak. Gerekli tüm projelendirme çalışmaları tamamlandı. 2 bin 200 konuttan oluşacak Innovia 3 yine 1. ve 2. etaplarda olduğu gibi çok yüksek standartlarda bir proje olacaktır. Bu etapta, 36 katlı bir kule ve diğer residance towerlara servis veren 3 bin 200 metrekarelik bir Fitness Center ve Spa alanı yer alıyor. 3. Etabın fiyat ve ödeme koşulları çok yakın zamanda duyurulacak. 5 etaptan oluşan Innovia projesinin tümünün 2015 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Yeşil İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Engin Yeşil konuşmasına, Innovia'nın 1073 konutluk ilk etabında konut teslimlerinin gerçekleştiğini belirterek başladı. 3 bin 200 konuttan oluşan ikinci etabın geçtiğimiz ocak ayında satışa çıktığını hatırlatan Yeşil, projenin o dönem çok ilgi gördüğünü ifade etti.

3'üncü etabın alt yapı çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Yeşil, "Innovia projesi 375 bin metrekare alan üzerinde 1.5 milyon metrekare inşaat alanına sahip bir proje. 2 milyar TL iş hacmi var. Projemiz bölgeye çok büyük değer kazandırıyor. Beylikdüzü çok gelişiyor. Bizim bu konuya çok büyük katkımız olduğunu düşünüyorum. Innovia'nın standartları çok yüksek. Çevredeki diğer projeler de artık buna ayak uydurmaya çalışıyor. Ayrıca Innovia projesinde 1000'e yakın işçi çalıştırıyoruz" diye konuştu.

Innovia'nın ilk etabı yüzde 40 prim yaptı!

Engin Yeşil Innovia projesinin ilk etabından ev alanların yüzde 40 prim avantajı yakaladığını belirtti. Innovia'da metrekare fiyatlarının şu an 1.450 TL civarında olduğunu söyleyen Yeşil, Innovia 3'te de fiyatların buna yakın olacağını ifade etti. Yeşil, "Innovia'nın üçüncü etabı diğer etaplara göre daha lüks olacak. Binanın tamamı cam giydirme olarak tasarlandı. Innovia ile Trump Towers projelerini karşılaştıran Yeşil, Trump Towers ile Innovia'nın inşaat kalitesi aynı. Ancak evlerin içinde kullanılan malzemeler aradaki fiyat farkının farklı olmasını sağlıyor. Trump Towers daha çok göze hitap eden bir proje olduğu için maliyeti fazla"

Innovia Online site sakinlerini buluşturacak!

Innovia Projesinde Innovia Online adlı portal vasıtasıyla site sakinleri, site yönetimi ve diğer site sakinleri ile iletişim kurabiliyor ve Innovia projesindeki sosyal imkânları en iyi şekilde değerlendirebiliyor.

Sosyal imkân, faaliyet ve etkinliklerin kullanımı ve yönlendirilmesini sağlayan Innovia Online, site sakinlerinin birbirleriyle ve site yönetimiyle arasındaki tüm organizasyonu sağlayabilecek bir iletişim platformu. Engin Yeşil konuyla ilgili "Innovia'da 30 bin kişi yaşayacak. Onları böyle bir sistemle yönlendirebileceğiz" dedi.

Yeşil konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Projemizle çok gururluyuz. İnsanlara ve Beylikdüzü'ne çok büyük değer kattığımıza inanıyoruz. Projeyi hayata geçirirken mahal listesinde olmamasına rağmen, maliyetini göz önünde bulundurmadan sonradan birçok ek yaptık. Bu imkanlardan ev alanların dahi haberi yok"

Yeşil İnşaat Kurumsal İletişim Yöneticisi Deniz Arslan Toprak ise projedeki sosyal alanlarla ilgili bilgi verdi. Projenin ilgi görmesinin sebeplerinden birinin zengin sosyal alan avantajına rağmen fiyatların düşük olması olduğunu belirten Toprak, "Biz bu projeyle A grubuna hitap edecekken, fiyatlarımız C grubuna yönelik olarak belirlendi. İkinci etabın yüzde 90'ını iki ayda satmamızın nedeni bu" dedi.


Bu sistemden site sakinleri nasıl faydalanıyor?

- Site Yönetimi ile her türlü iletişim kurabilme ayrıcalığı
- Site Yönetiminden gelen duyurular ve bilgilendirmelere anında ulaşabilme özelliği
- Sitedeki tüm sosyal olanaklar (The Living Room, Club House, Spa, Tenis kortları... ) ile ilgili rezervasyon işlemleri
- Diğer site sakinleri ile iletişim kurma imkânı
- Diğer site sakinleri ile ortak etkinlik grupları kurma imkânı
- Diğer site sakinleri ile ticaret yapma imkânı
- Site market, restaurant, cafe' den sipariş verebilme imkânı
- Taksi çağırabilme özelliği
- Kamera sistemi ile tüm ortak alanların, kreş, oyun parkları ve oyun alanlarının izlenebilmesi özelliği.
- Diğer olanaklar.

Innovia projesinin sosyal imkânları şöyle sıralanıyor:

Atölye: Atölye ile Innovia sakinlerinin içindeki sanatçı ruhu dışarıya çıkarabilir, Atölye içerisinde bulunan seramik fırınında, vazolar ya da süs eşyaları yapılabilir. Atöyle hobi ve sanatsal çalışmalar için buluşma noktası halini alıyor.


Kave: Projede özel karaoke odası, satranç, tavla, kâğıt oyunları, bilardo gibi etkinliklerin bulunduğu modern kahve "Kave" de bulunuyor. 


Living Room (Ortak Mutfak): Living Room dünyanın en lüks villasında hissettirecek şıklıkta çok özel bir mekan. 1+1 dairede oturan site sakinleri de geniş bir alanda davet verebilme lüksünü Innovia Online üzerinden Living Room'u rezerve ederek yaşayabilecek. Living Room'da tüm ihtiyaçlara cevap verecek endüstriyel mutfak donanımı, geniş aile yemekleri için fırın, mangal, 20 kişilik yemek masası, neşeli zamanlar geçirebilmek için bar ve surround ses sistemi bir adım ötede. Bu özel alanda yemek kursları da düzenlenip; nişan, düğün ve iftar yemekleri de verilebiliyor.

Şömine: 1200 metrekarelik havuzların ortasında yaz-kış bir şöminenin yandığı açık ve kapalı olarak hizmet verecek, suyun sesi ile rahatlatacak çok özel bir dinlenme ve sohbet mekânı.

Fitness Merkezi: 1500 metrekare alanıyla kapalı yüzme havuzu dahil olmak üzere sauna, Türk Hamamı, masaj odaları ve son sistem donanımları ile tamamen kullanım amaçlı düzenlenmiş bir SPA alanı. 

Club House: Birçok oturma grubunun bulunduğu; site sakinlerinin bir araya gelerek büyük ekranda maç ya da beğenilen televizyon programlarını birlikte izleyebilecekleri özel bir mekân.


Innovia Projesinde her konutta Fiber altyapı ve özel donanımlar vasıtası ile 10 MB hızında internet kablolu ve kablosuz olarak bulunuyor. Dolayısı ile dairelerde Modem kullanımına dahi ihtiyaç duyulmuyor. Ayrıca Innovia Projesinde parklar v.b genel mekanlarda kablosuz internet mevcut ve site sakini kendi şifresi ile site içinde her yerden internete bağlanabilme avantajına sahip.


Online sistem ile site içindeki tüm sosyal mekânlar kamera sistemiyle izlenebildiği için güvenlik anlamında da destek sağlanıyor.

Projede 57 metrekare 1+1 dairelerden 170 metrekare 4+1 dairelere kadar farklı seçenekler sunuluyor. Birinci sınıf malzemelerin kullanıldığı, konutların tümünde dış cephede ısı ve su izolasyonu, ısıcam, çelik kapı, ıslak zeminlerde birinci sınıf seramik, salon ve oda zeminlerinde birinci sınıf laminat parke kullanıldı. Klima altyapısı hazır, deprem algılama ve kaçak dedektörlü kesme vanalı doğalgaz sistemi bulunan dairelerde ev sahipleri için her türlü konfor düşünüldü. Projede ayrıca 2-3 katlı bodrum ve 22 ile 28 metre uzunluğunda kazık sistemi kullanılarak depreme karşı güvenlik en üst düzeyde tutuldu. Projenin Statik betonarme projesi de dünyaca ünlü Yüksek İnşaat Mühendisi İrfan Balioğlu tarafından gerçekleştirildi.  

1. Etapta yaşam başladı!

Innovia'nın 1073 daireden oluşan birinci etabının teslimatları devam etmekte olup burada yaşam başladı. Çok yakında Innovia 1'deki bitmiş dairelerin satışının lansmanı yapılacak ve bu kampanyada da ev sahibi olmak isteyenlere ve yatırımcılara çok özel koşullar sunulacak.

2. Etabın yüzde 90'ı 2 ayda satıldı!

3 bin 162 daireden oluşan ikinci etap küresel krizin Türkiye'de en çok hissedildiği Ocak 2009'da satışa sunuldu. Zor ekonomik şartlara rağmen sunduğu sosyal olanaklar, avantajlı fiyat ve ödeme koşullarıyla 2 ay gibi kısa bir sürede projenin yüzde 90'ı satıldı. 2. Etabın kalan daireleri ise ve bitmiş daire stoğu olarak satılmak için bekletiliyor. Bu yoğun ilginin sebebi A kalite ve donanıma sahip dairelerin C sınıfının dahi sahip olabileceği imkânlarla satışa sunulması.

Yeşil Kundura'nın grup şirketlerinden biri olan ve 1998 yılında Topkapı'da bulunan Yeşil Plaza'yı inşa ederek sektöre adım atan Yeşil İnşaat, Trump ile yaptığı işbirliği ile lüks konut inşaatlarında uluslar arası standartlara taşıdı.

Yeşil İnşaat 2007 yılında dünyanın önde gelen yatırım fonu yöneticilerinden Rudolph Younes ile ortak olarak borsaya açık İhlas Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nı satın aldıktan sonra ismini Y&Y Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı olarak değiştirdi ve ileri tarihlerde Y&Y.GYO ile ortak projeler gerçekleştirmeyi de planladı.

Yatırım planları yapanlar için Türkiye'de ilk kez uygulanan SRM yönetim sistemi ile yatırım için alınan dairelerin en iyi fiyata ve en kısa sürede kiralanması; kiracılarla ilgili tüm işlemlerin yapılması, kiradaki dairelerin aylık getirisinin raporlanması ve çek ile ayın sonunda daire sahiplerine teslim edilmesi, daireden çıkan kiracının yerine yeni kiracı bulunması, dairenin tüm bakım onarım işlemlerinin yapılması gibi tüm hizmetleri SRM gerçekleştiriyor.
 
Yeşil İnşaat yakın zamanda diğer yeni projelere başlayacak. Topkapı'da rezidans olarak inşa edilecek olan 50 katlı Yeşil Plaza 2, Zekeriyaköy'de lüks villa projesi, Dedeman Holding ile ortak Bodrum'da Resort & Villa projesi bunlardan bazıları. Şirketin Sarıyer, Levent, Kartal, Bakırköy ve Silivri'de üzerinde çalışılan projeler de bulunuyor.

Yeşil Plaza 2 projesinin alt katları otel, üst katları rezidans olacak. 270 metre olarak inşa edilecek proje için Sivil Havacılık'ın izni bekleniyor. Projenin toplam maliyetinin 30 milyon dolar olması bekleniyor. Yaklaşık 200 rezidanstan oluşacak projenin inşaatı izin alındığı takdirde 2010 yılının başlarında başlayacak. Ayrıca Levent'te iş merkezi ve rezidans projesi hayata geçecek. Yeşil, Bodrum'da Dedeman Otel ile ortaklaşa hayata geçirecekleri villa ve resort projesi ile ilgili ise şöyle konuştu:

"Bodrum'da 135 bin metrekarelik araziye 60 milyon dolarlık yatırım yapacağız. 50 bin metrekare inşaat sahası olacak. A grubuna hitap ettiğimiz için acele etmiyoruz. Bugün Bodrum'da bir villa kolay kolay satılmaz. Biraz daha piyasanın düzelmesi gerekir. Orayı işletecek otel için görüşmelerimiz sürüyor. Zekeriyaköy'deki arsamız ise toplam 50 bin metrekare. Karadeniz'i görüyor. Oraya 50 adet villa inşa edeceğiz. Daha fazla arazi stoğu oluşturmaya çalışıyoruz"

0212 414 08 00
www.yesilinsaat.com.tr
www.innovia.com.tr
[email protected]

İlgili haberler

İnnovia 3 Evleri satışa çıkıyor!

Innovia'da 95 bin 500 TL'ye! Konut teslimleri başladı!

Innovia'da yaşam başlıyor! 95 bin 500 TL'ye!

Innovia 2'de 92 bin 500 TL'ye! Son 200 konut!

Innovia 2'nin yüzde 80'i satıldı! Fiyatlar 87 bin 500 TL'den başlıyor!

Innovia 2'de 79 bin TL'ye! 790 TL taksitle!


Geri Dön