28 / 03 / 2024

İnnovia İzmit Körfez Villaları'nın tanıtımı yapıldı! Metrekaresi 2 bin TL'ye!

İnnovia İzmit Körfez Villaları'nın tanıtımı yapıldı! Metrekaresi 2 bin TL'ye!

Firma: Yeşil GYO

Proje: İnnovia İzmit Körfez Villaları

Innovia Beylikdüzü’nü gerçekleştiren Yeşil GYO yine Innovia markasıyla şimdide İzmit-Körfez bölgesinde kusursuz bir villa projesine başlıyor



Türkiye’nin özel sektördeki en büyük konut projesi Innovia Beylikdüzü’nü gerçekleştiren  Yeşil GYO  yine Innovia markasıyla şimdide İzmit-Körfez bölgesinde kusursuz bir villa projesine başlıyor. Yeni projesi ile birlikte önümüzdeki dönem stratejisini de açıklayan Yeşil GYO bundan sonra İstanbul’un yanı sıra Anadolu’ya yatırım yapacak.


Gayrimenkullere ve gayrimenkul projelerine, sermaye piyasası araçlarına ve sermaye piyasalarına yatırım yapmak üzere 1997 yılında kurulmuş bir portföy yönetim şirketi olan Yeşil GYO, sektöründe uluslar arası deneyimi ve kurumsal şeffaf yapısıyla öncü projelere imza atmaya devam ediyor. 


Geleceğe Yatırım Yapan Güç Birliği sloganı ile yoluna devam eden Yeşil GYO, verimliliği ve karlılığı gözeterek portföyünü güçlendiren, yaşam kalitesini yükselten projelere devam edecek. Yeşil GYO, 2012 yılı itibariyle Anadolu’ya yatırımlarını arttıracak olan ve belirlenen bölgelerde Innovia markalı çevre dostu villa projeleri inşa edecek. Yeşil GYO, Anadolu’da öncelikli iller arasında Edirne, Silivri, Çanakkale, Adana, Ankara, Gaziantep, İskenderun, Kayseri ve Konya’nın bulunduğunu belirtirken hedeflerinin insanların şehre yakın ama şehir hayatının dışında ayrıcalıklı bir ortamda yaşamalarını sağlamak olduğunu vurguladı. 


Anadolu’ya olan yatırımlarına İzmit ile başlayan Yeşil GYO İzmit bölgesinde “Innovia Körfez Villaları” projesine başlıyor.


· Kuzey Marmara Otobanının Körfez çıkışına yakın konumda


· Projede 390 adet villa yer alacak. Konut tipleri müstakil bahçeli villa ve tripleks apart rezidans olarak planlandı. Tripleks apartların giriş katları bahçe katı, üst katlar teras dubleks olarak yapılacak.  


· Proje Haziran 2012’de başlıyor.


Çevre dostu villalara çelik kompozit sistemi ile inşa edilecek.

Bu özel kompozit malzeme yani kompozit tuğla, ham maddesi cam elyaf olan, alev almayan, 100 yıl ömrü olan, afet şiddetinde depreme karşı dayanıklı, ısı yalıtımını kendi yapan, kasırgaya karşı dayanıklı teknolojik bir ürün.

Projede açık kapalı yüzme havuzları, ayrıcalıklı sosyal tesisler yer alacak.


Kısa bir süre sonra satışları başlayacak olan Körfez projesinden Yeşil GYO'nun satış beklentisi ise 165 milyon TL olarak açıklandı.  


Yeşil GYO Genel Müdürü Işık Gökkaya’nın yeni proje ile ilgili bilgileri aktardığı toplantıda İzmit Körfez bölgesinde yapılacak Innovia Körfez Villaları’nın çevre dostu olması ve özel teknolojisi ile dikkat çekeceği belirtildi. Metrekare fiyatı ortalama 2 bin TL olarak belirlenen proje Haziran ayının sonunda satışa çıkacak. İzmit projesi ile birlikte Anadolu’ya yatırımlarının artacağını belirten Engin Yeşil sırada olan hedef illerin arasında Edirne, Silivri, Çanakkale, Adana, Ankara, Gaziantep, İskenderun, Kayseri ve Konya olacağını belirtti.


Innovia Körfez Villaları projesinin ardından Yeşil grubunun Holding oluşumunu anlatan Engin Yeşil yılsonuna kadar tüm çalışmaların tamamlanarak Yeşil Holding’in kurulacağını belirtti. Rahmetli babası Mustafa Yeşil’in izinden gittiğini belirten Engin Yeşil, 64 yıl önce babasının çıktığı yolda daima ilkleri gerçekleştiren bir insan olduğunu kendisinin de bu yönde onun takipçisi olarak gerek inşaat sektöründe gerek diğer faaliyet gösterdikleri tüm sektörlerde ilkleri gerçekleştirdiğini ve bu şekilde de öncü olarak devam edeceğini belirtti.


Yeşil Holding ile ilgili açıklamalarının ardından Engin Yeşil Gayrimenkul sektörünün en büyük sosyal sorumluluk projesi olacak olan Yeşil Çatı hakkında bilgi aktardı. Yeşil Holding’in sosyal sorumluluk projesi olarak başlayacak olan Yeşil Çatı’nın ilerleyen dönem ile birlikte büyük bir toplumsal sorumluluk projesine dönüşeceği bilgisini verdi. Sadece gayrimenkul sektörünün değil tüm Türkiye’nin dahil olabileceği Yeşil Çatı projesi ile ihtiyaç sahibi herkes bir ev sahibi olabilecek. Yeşil Holding’in gelirlerinin belirli bir bölümünün aktarılacağı Yeşil Çatı projesinde kamu-özel sektör işbirliğinin ön plana çıkacağı, proje kapsamında Yeşil, valilikler, belediyeler, diğer kamu kuruluşları ve hayırsever vatandaşların sağlayacağı arazilere bedelsiz olarak konut inşa edeceğini belirtti.


Yeşil Çatı projesinde gerek Türkiye’de gerekse tüm dünyada büyük ilgi görecek olan Kompozit Tuğla’nın kullanılacağı ve bu ürünün inşaat sektörüne damga vuracağını vurgulayan Engin Yeşil, kompozit tuğla ürünün patentinin tamamen kendilerine ait olduğunu bu ürünün teknolojik ve ekolojik bir malzeme olduğu belirtti. Amerika’da yapılan farklı testlerden birinci uygulamada başarıyla geçen ürünün kanserojen madde içermemesi, kendi ısı yalıtımını kendi yapmasının, 100 yıl ömürlü olmasının, afet şiddetinde depreme dayanıklı olmasının en önemli özellikleri arasında yer aldığı vurgulandı. Yeşil Holding’in iştiraklerinden Renco Kompozit Ürünleri firmasının Türk mühendisleri tarafından yapılmış bu patentli sistemi ile inşa edilecek olan yapılar inşaat sektöründe hızı ile ön plana çıkacak. Çok hızlı süre içerisinde inşa edilebilme özelliği olan bu yapıların tüm dünyada bir numara olacağı belirtildi. Renco firmasına ait basında lego evler olarak lanse edilen Yeşil Çatı projesinde de kullanılacak. 


Türkiye’de 64 yıl önce Yeşil Kundura ile başlayan önemli bir sürecin ardından, bugün köklü bir geçmişe sahip olan Yeşil grubu artık Yeşil Holding oluyor. Yer aldığı sektörlerde başarısını kanıtlamış, hedefine emin adımlarla ilerleyen tüm Yeşil şirketleri bundan sonra tek bir çatı altında birleşerek güçlerinden gelen sinerji ile daha da büyüyecek


Kuruluş işlemlerinin tamamlanmak üzere olduğu holdingleşme sürecini birebir takip eden Engin Yeşil, grubun Holding olması ile ilgili olarak şunları vurguladı “ Yeşil Holding ile birlikte gücümüze güç katacağız, iştiraklerimiz, çalışanlarımız, iş ortaklarımız ve tüm paydaşlarımız ile daha büyük işlere imza atacak, önemli bir güç birliği kurmuş olacağız. Köklü geçmişimizin verdiği güç, bugüne kadar elde ettiğimiz başarılarımızdan aldığımız güven ile yer aldığımız sektörlerde yatırımlarımızı arttıracağız. Yeşil Holding ile hedefimiz bünyemizdeki tüm firmalarımızla Türkiye’de lider, dünyada daha saygın bir konuma ulaşmaktır.”


Gayrimenkul, enerji, perakende ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren firmalarını tek bir çatı altında toplayacak olan Yeşil Holding önümüzdeki dönem için birincil hedefini gayrimenkul ve enerji sektörlerindeki yatırımlarını arttırmak olarak belirledi. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda işlem gören halka açık şirketleri ve ayrıca halka açık olmayan şirketlerini bünyesinde bulunduran Yeşil yeni yapılanma sürecinde ilk olarak tüm halka açık şirketlerini Yeşil Yatırım Holding çatısı altında toplayacak planlamanın ikinci aşamasında ise Yeşil Yatırım Holding’i de kapsayacak olan ana çatıyı yani Yeşil Holding A.Ş’yi kuracak. Yeni yapılanma süreci 2012 yılı sonunda tamamlanacak şekilde planlandı. 


Yer aldığı sektörlerde daima öncü çalışmalara ve sektörün ilklerine imza atana Yeşil, 1948 yılında çıktığı yolda iz bırakan kilometre taşları ile sağlam bir Holding yapısı kuruyor. Hedefini ve stratejilerini çok net belirleyen Yeşil holding araştırma ve geliştirme çalışmalarına önem veren, yenilikçi, çevreye ve insan yaşamına duyarlı, topluma karşı sorumlu bir çalışma anlayışı ile yoluna devam edecek. Ayrıca kaliteli, bilgili, deneyimli insan kaynağı ve güçlü finansal kaynakları ile Yeşil Holding yer aldığı tüm sektörlerde ve yeni yatırımlarında lider olmayı hedefliyor.


Gruba bağlı şirketler Yeşil Holding çatısı altında iki ayrı kol olarak ayrılacak. Halka açık yani İMKB’de işlem gören şirketler ki bunlarda Yeşil Yatırım Holding altında birleşecek ve halka açık olmayan şirketler olarak ayrışacak olan tüm iştirakler holding olmanın verdiği güç ile yatırımlarını hızlandıracak ve geleceğe yönelik yeni hedeflerle ilerleyecekler. 


Yeşil Holding’in gelirlerinin belirli bir bölümünün aktarılacağı Yeşil Çatı projesinde kamu-özel sektör işbirliği ön plana çıkacak. Proje kapsamında Yeşil, valilikler, belediyeler, diğer kamu kuruluşları ve hayırsever vatandaşların sağlayacağı arazilere bedelsiz olarak konut inşa edecek. Projenin en önemli noktası kamu kuruluşları, kurumsal şirketler ve hayırseverlerin desteği ile büyüyecek olan Yeşil Çatı projesi Türkiye’nin en büyük toplumsal sorumluluk projelerinden biri olacak.


0212 414 08 00


http://www.yesilgyo.com/


http://www.innovia.com.tr/


projeye sor



Geri Dön