19 / 04 / 2024

İnönü Stadı planına itiraz yolda!

İnönü Stadı planına itiraz yolda!

İnönü Stadı planına itiraz yolda. Ankara Şehir Planlamacıları Odası İstanbul Avrupa Yakası Beşiktaş'ta bulunan İnönü Stadyumu arazisinin konut ve ticaret alanına çevrilmesine itiraz edeceklerini söyledi.



Ankara Şehir Planlamacıları Odası, İnönü Stadı arazisinin konut ve ticaret alanı olmaması için M bir kez daha yargı yoluna başvuracağını açıkladı Kaderine terk edilen Cebeci İnönü Stadyumu'nun bulunduğu arazinin plan değişikliğiyle konut ve ticaret alanına çevrildiğini söyleyen  Ankara  Şehir Planlamacıları Odası Başkanı Emre Sevim, "Biz ilk iki plana mevcut İmar Kanununa aykırılık içerdiği için itiraz ettik. 3'üncü plan askıdan yeni indi. Kayda değer hiçbir deği şiklik yok. Bu plana da itiraz edip yargıya taşıyacağız" dedi. 


YERİNE AVM VE OTEL YAPILABİLİR 


İnönü Stadyumu'nun bulunduğu arazinin kent alanındaki konumu göz önüne alınarak imar planı değişikliğine gidildiğini dile getiren Sevim, "Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan imar planı değişikliğiyle arazinin konut ve ticaret alanı olarak değerlendirilmesi isteniyor. Bu değişikle buraya alışveriş merkezi, otel, iş merkezi, sinema, yurt, kafe, restoran gibi akılınıza gelebilecek birçok şey yapılabilecek" diye konuştu.

 

"RANT İÇİN DEĞERLENDİRİLMESİN" 


Stadyumun şehir kültürü açısından önemli olduğunu dile getiren Emre Sevim, "Cebeci Stadyumu eski değil tarihi bir yapıdır ve yenilenip korunması gerekiyor. Bölgenin bir rant alanı olarak değerlendirilmemesi gerekiyor. Eğer stat yıkılacaksa da bu arazinin spor alanı olarak korunması ya da yeşil alana çevrilmesi hem Ankara için hem de bölge sakinleri için daha yararlı olacaktır" dedi. 


Sabah Ankara


Geri Dön