25 / 04 / 2024

İnönü Stadyumu yeniden doğacak!

İnönü Stadyumu yeniden doğacak!

Tarihi futbol maçlarına; Michael Jackson, Tina Turner ve Madonna gibi dünya starlarının konserlerine ev sahipliği yapan İnönü Stadyumu değişen çehresiyle büyüleyecek. Maçka Parkı da komplekse dahil olacak



Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nün (BJK) 12 yıl önce Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nden 49 yıllığına kiraladığı ve hukuki yetkilisi olduğu Fiyapı inönü Stadyumu, yenileme çalışmasının başlaması için Koruma Kurulu'ndan çıkacak kararı bekliyor.
Stadyumu 42 bin seyirci kapasitesine ulaştıracak ve Maçka Parkı'nı stada dahil edecek proje için gerekli imar planı değişikliği istanbul Büyükşehir Belediye (IBB) Meclisi'nde onaylandı. Meclis, içinde Beşiktaş inönü Stadyumu'nun da yer aldığı Beşiktaş-Dolmabahçe-Ortaköy bölgesi koruma amaçlı imar planlarım oybirliğiyle kabul etti.

BOĞAZ SİLUETİ İÇİN SINIRLAMA

IBB imar ve Bayındırlık Komisyonu'nca Beşiktaş 755 ada 1 ve 2 parselle, 768 ada 13 parseli içeren plan değişikliğine göre 2005'te korunmaya değer eser olarak tescil edilen stadın bir kısmı aynı şekilde yeniden inşa edilecek. Ancak yeni stadın büyüklüğü mevcut stattan fazla olmayacak. Boğaz silueti açısından uygulanacak sınırlama nedeniyle yükseklik de mevcut yüksekliği geçemeyecek. Statta alışveriş merkezi, sergi salonu, cafe-restoran, kapalı yüzme havuzu ve otopark yer alacak.
Ayrıca, 3 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'nun


"Korunması gerekli taşınmaz kültür varlığı olan stada, yükseklik ve alam değişmeden sergi-konser salonu, açık ve kapalı sergileme birimleri, konferans salonu vb. gibi kültürel tesis alam yapılabilir" şeklindeki ek düzenlemesi doğrultusunda, günübirlik konaklama tesisi yapılacak.

Yeni plan değişikliği, IBB Meclisi'nin kurul onayına sunulduktan sonra askıya çıkarılacak. Askı süresi içerisinde itiraz gelmemesi halinde yeni stadın projesi için ruhsat başvurusunda bulunulacak. Gerekli izin ve ruhsatın alınması halinde yeni stadın inşasına hiç vakit kaybetmeden başlanacak.

Sislide her mahalleye spor salonu açılıyor

ŞİŞLİ Belediyesi, sağlıklı yaşam için bölgedeki 28 mahalleye spor salonu yaptıracak. Spor salonlarının ilkini Okmeydanı-Mahmut Şevket Paşa Mahallesi'nde açan Şişli Belediyesi'nin bölgede 7 tesisi bulunuyor. İlçede 5'i toprak saha, 10'u hah saha olmak üzere 15 saha ve 26 tesis de yer alıyor. Şişli Belediye Başkam Mustafa Sarıgül, "Yerel yönetim olaraksağlık konusuna büyük önem veriyoruz. Göreve geldiğimiz günden bu yana her mahallede bir sağlık polikliniği yaptırdık. Bu dönem ŞişÜ'nin 28 mahallesini spor salonuna kavuşturmayı amaçlıyoruz. 'Sağlıklı yaşam için spor yapın' sloganıyla başlattığımız bu projeyle Şişli'deki her yurttaşımız, özellikle de ev kadınlarımız spor salonlarından yararlanabilecekler" dedi.
 
Yarım günde park ŞİŞLİ, yeşil kente dönüşüyor. Belediye, yapılaşmanın yoğun olduğu ilçede, sokak aralarında bulduğu her boş alanı akşamdan sabaha park yapmaya başladı. Belediye, sabah işe giderken çirkin bir görüntüyle karşılaşan vatandaşın akşam eve dönerken aynı yeri temiz görmesi için seferberlik ilan etti. "12 saatte park" sloganıyla yürütülen çalışma kapsamında 120 yeni park açıldı. İlçedeki 70 ayrı noktaya 370 bin fidan dikildi.
Sabah


Geri Dön