24 / 04 / 2024

İnşaat atıklarına ceza geliyor!

İnşaat atıklarına ceza geliyor!

İnşaat atıklarına ceza geliyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, hafriyat toprağı, inşaat ve de yıkıntı atıklarını, ilgili idareden izin almadan taşıyanlara ve de taşıtanlara ceza verecek...



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Bakanlık 20 yıllık kentsel dönüşüm sürecinde ortaya çıkacak inşaat ve yıkıntı atıklarının geri dönüştürülerek, kullanılmasını teşvik edecek. 

Bakanlık, inşaat atıklarının, geri dönüşüm merkezleri dışına götürülmesi ve istenmeyen yerlere dökülmesini getireceği sıkı tedbirlerle önleyecek. 

İmar Kanunu'nda yapılacak düzenlemeyle hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıklarını, Bakanlıkça belirlenen esaslara aykırı ve ilgili idareden izin almadan taşıyanlara ve taşıtanlara ayrı ayrı 3 bin TL ceza uygulanacak. Geri kazanan, geri dönüştüren, tekrar kullanan veya bertaraf edenlere ise 5 bin TL idari para cezası verilecek. 

Süre 50-70 gün Muhtelif kamu binalarının yıkımlarından şu ana kadar 550 bin metreküp, yaklaşık 2 Türk Telekom Arena Stadyumu'nu dolduracak inşaat atığı ortaya çıktı. Kentsel dönüşüm seferberliğinin süreceği 20 yılda 500 milyon ton molozun ortaya çıkması bekleniyor. İnşaat atığı, çalışma ve mevsim şartları, coğrafik özellikler ve işin miktarına göre 50-70 gün içinde kaldırılacak. İş teslimini geciktirene, her gün için sözleşme bedelinin on binde 3 ile 6 arasında para cezası uygulanacak. 

¦  Ankara  Milliyet 


Milliyet Ankara


Geri Dön