28 / 03 / 2024

İnşaat devlerinin 2014 projeleri neler?

İnşaat devlerinin 2014 projeleri neler?

2013 yılının ilk 9 ayında 862 bin konut satışına imza atan İnşaat sektörünün yılın tamamını 1 milyonu aşarak kapatması bekleniyor. 2014 yılında da sektörde kentsel dönüşümün etkisi hissedilecek.



 

2013 yılının ilk 9 ayında 862 bin konut satışına imza atan İnşaat sektörünün yılın tamamını 1 milyonu aşarak kapatması bekleniyor. 2014 yılında da sektörde kentsel dönüşümün etkisi hissedilecek. Yabancıya satışlardan da yıllık 5 milyar dolarlık gelir bekleniyor 2013'ün ilk 9 ayında 860 bin konutun satıldığı inşaat sektörünün yılı 1 milyonu aşarak tamamlaması bekleniyor. Sektör yılın ilk çeyreğinde Afet Yasası, Mütekabiliyet ve 2B yasalarının ilk meyvelerini aldı. Aynı dönemde KDV or anlarında yapılan düzenlemenin ardından satışa çıkan yüzde 1 KDV avantajına sahip projeler pazarı canlandırdı.


KENTSEL DÖNÜŞÜMÜN ETKİSİ HİSSEDİLECEK

Kentsel dönüşüm çalışmaları da inşaat sektöründe geçen yıla damgasını vuran en önemli olay oldu. Gelecek yıla kadar yıkılan bina sayısının 400 bine ulaşacağı öngörülüyor. 


Öte yandan 2013 ün ilk 10 ayında yabancıya 21 bin mülk satılırken, 2.5 milyar dolar gelir sağlandı. Sektör, toplam satışların yüzde 10'una dayanan yabancıya satıştan yıllık 5 milyar dolarlık gelir bekliyor. 



Artaş Yön. Kur. Başkanı Süleyman Çetinsaya: Kentsel dönüşüm bu yıl daha fazla öne çıkacak Sektörün bu yıl kentsel dönüşüm projelerinde daha aktif olacağını tahmin ediyoruz. Devam eden projelerimizin yanı sıra 2014'te Topkapı'da Avrupa Konutları Kale projesini hayata geçireceğiz. 


Dumankaya İnşaat Yön. Kur. Üyesi Uğur Dumankaya: 500 milyon liralık yeni bir yatırım planlıyoruz Geçtiğimiz yıl ilk 5 ayda 140 milyon TL'lik satış yapmıştık, bu yıl aynı dönemde satışımız 210 milyona çıktı. 2014 yılı içerisinde 500 milyon TL'lik bir yatırım gerçekleştirmeyi planlıyoruz. 



EgeYapı Group Yön, Kur. Başkanı İnanç Kabadayı: Kağıthane ve Yedikule'ye iki yeni ofis projesi geliyor 2014'le öncelikli hedefimiz Batışehir'de konut kısmının büyük bölümünün ve Kartal'da bulunan ofis projemiz İz Park'ın teslimlerini tamamlamak. Yedikule ve Kağıthane'deki yeni projelerimizi tanıtacağız. 


Eroğlu Gayrimenkul Yön. Kur. Başkanı Nurettin Eroğlu: 2014'ün seyrini yabancıya yapılacak satışlar belirler En çok yabancıların konut alımları etkileyecek. Özellikle Körfez ülkelerinden gelecek taleplerin artacağını öngörüyoruz, 2013'te 7 projeyi bitirdik. 2016'da tamamlayacağımız Skyland'in satışına başladık. 


DKY inşaat Yönetim Kurulu Başkam Ali Dumankaya: 6 bölgede anket yapıp projelerimizi hazırladık On binin üzerinde kişi ile bire bir temas ederek Kartal, Maltepe, Ataşehir, Kadıköy, Tuzla, Kâğıthane başta olmak üzere projeler üzerinde çalıştık, yeni projelerimizi 2014'te satışa sunmaya başlayacağız. 


Metsan İcra Kurulu Üyesi Cemalettin Satoğlu: Anadolu yakasına bir proje daha yapacağız Otel, ofis ve ticari merkezlerden oluşan Metsan Nexus projemizin ikinci etabının inşaatına başlamayı planlıyoruz. 

Anadolu yakasında yeni bir projeye başlamanın planlarını yapıyoruz. 


NEF Yönetim Kurulu Üyesi Erden Timur:  2013 yılında projeler farklılaştı, çıta yükseldi Bu yıl üretilen projelerde her zamankinden daha fazla ürün farklılaştırmaları gördük. Çıta yükseldi. Proje değeri 620 milyon lira olan Nef Kağıthane 03 ve Nef Merter 12 projelerimizi de bu sene satışa sunduk.


HaberTürk


Geri Dön