20 / 04 / 2024

İnşaat dünyası referandumu değerlendirdi!

İnşaat dünyası referandumu değerlendirdi!

Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ ve Yamaç Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Haydar Yamaç referandum sonucunu değerlendirdi. İnşaat patronlarının referandum değerlendirmelerini paylaştı.



İbrahim Babacan / Babacan Holding Yönetim Kurulu Başkanı

Bekleyen yatırımlar harekete geçecek


İnşaat dünyası referandumu değerlendirdi!


Öncelikle mevcut sonucun milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Bir oylama sürecini geride bıraktık, bundan sonra herkes kendi ölçülerinde var gücüyle çalışmalı, ülkemizi ileriye taşımak, üretim ve istihdam için tüm şartlarını zorlamalıdır. Babacan Holding olarak bizim öncelikli temennimiz ekonomik istikrarın devam etmesidir. Bu anlamda istikrar devam etiği sürece sektörde büyümeye devam edecektir. Türkiye’nin gücüne inanıyoruz. 2016’nın ikinci yarısından sonra sektöre hakim olan birlik ve beraberliğin ve devletimizin bizlere vereceği desteğin devam etmesini diliyoruz. Ekonomimiz ve sektörümüz için de hareketliliğin ve yatırımların artacağı bir döneme giriyoruz. Bundan sonra kampanyalara ve sektöre verilen desteklere rağmen yine de beklemede kalan yatırımların tekrar harekete geçeceği, konut alımını erteleyen tüketicinin konut satın alacağı bir süreç yaşayacağız. Referandum süreci yabancı yatırımcılar tarafından da çok yakın takip ediliyordu, şimdi beklemedeki yabancı yatırımcının da harekete geçeceğini ve yatırımların hızlanacağını öngörüyorum.



Doğan Dağ / Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı

Bundan sonra var gücümüzle çalışacağız


İnşaat dünyası referandumu değerlendirdi!


Başkanlık referandumunun ‘evet’ olarak sonuçlanması, hükümeti güçlendirmiştir. Bizler iş adamları olarak seçimlerin geride kaldığı bir süreci tamamladık. Bundan sonra bize düşen üretim ve istihdam için daha çok çalışmak olmalıdır. Bu ülkenin vatandaşları olarak bundan sonra el ele vererek ülkemizi daha ilerilere taşımalıyız. Biz Dağ Mühendislik olarak var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Sonuçların vatandaşlarımıza ve bu ülkede yaşayan herkese hayırlı olmasını diliyorum. 



Haydar Yamaç / Yamaç Yapı Yönetim Kurulu Başkanı

Hedeflerimize bir adım daha yaklaştık


İnşaat dünyası referandumu değerlendirdi!


Ülke olarak, dünyanın en büyük 10 ekonomiden biri olma yolunda bir adım daha attık, hedeflerimize bir adım daha yaklaştık. Ortaya çıkan sonuç, son zamanlarda dış etkenler nedeniyle yaşadığımız olumsuzluklar karşısında halkımızın iradesini de göstermiş oldu. Ekonomimiz ve dolayısıyla inşaat sektörünün önü bundan sonra daha da açılacaktır. Bundan sonra bürokrasinin önündeki engellerin kaldırılması işleyişi daha da hızlandıracaktır. Biz da Yamaç Yapı olarak yatırım ve üretim için çalışmaya devam edeceğiz. 



Geri Dön