28 / 03 / 2024

İnşaat ekipmanı üretimi istikrarla büyüyor!

İnşaat ekipmanı üretimi istikrarla büyüyor!

Ağır inşaat ekskavatörlerinin satışı, Çin'de altyapı projelerinin genişletilmesinin sonucu olarak Mayıs ayında iki kat arttı...




Ağır inşaat ekskavatörlerinin satışı, Çin'de altyapı projelerinin genişletilmesinin sonucu olarak Mayıs ayında iki kat arttı. Sektör uzmanları, büyük inşaat ekipmanı için talebin Çin’de ve dünyada artması nedeniyle sektörün son 10 ayda istikrarlı bir şekilde büyüdüğünü doğruladı.


Finansal istatistiklerde pazar lideri olan Şanghay merkezli Wind Information’ın verilerine göre, büyük ekskavatör üreticilerinin satışları geçen ay 11.283 âdete yükseldi. Bu, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 106 artış olduğu anlamına geliyor. Sektörün ne denli büyüdüğünü görmek için, 2016 rakamına göre bu yılın ilk beş ayında iki kat artarak 66.142’e ulaşan ekskavatörlerin yurtiçi satışlarına bakmak yeterli. Satış rakamlarının artmasında yurtdışı pazarı da güçlü bir itici güç oldu.


Ekskavatörlerin başlıca üreticilerinden biri olan Sany Heavy Industry’nin satışları bu yılın ilk üç ayında   % 30 artış kaydetti. Endüstriyel internet açık platformu ROOTCLOUD’un verileri, Sany'nin Rusya'ya ekskavatör satışlarının ilk çeyrekte beş kattan fazla artarken Latin Amerika ve Orta Doğu'daki satışlarının da arttığını gösteriyor.


ROOTCLOUD'un pazarlama sorumlusu Huang Luchuan’a göre Çinli ağır inşaat makineleri üreticileri yurtdışı karlarının yaklaşık yüzde 70'ini Bir Kuşak Bir Yol girişimde yer alan ülkelerden ve bölgelerden elde ediyorlar. Huang, Ekskavatörlerin sadece temel inşaat projelerinde değil, aynı zamanda rüzgar enerjisi çiftlikleri, endüstriyel konutlar, akıllı şehir projeleri ve tıbbi donanım fabrikaları gibi ileri projelerde de kullanıldığını belirtiyor.


Makine ve mühendislik hizmetleri web sitesi olan 21-Sun'a göre, ekskavatörler üreten 26 büyük şirketin 21’i mayıs ayında satışlarını arttı. Bunların arasında Sany, XCMG Group, Doosan Corporation ve LiuGong Machinery ilk beşte yer aldı.




Geri Dön