20 / 04 / 2024

İnşaat firmaları arızlı ve çevresini mercek altına aldı!

İnşaat firmaları arızlı ve çevresini mercek altına aldı!

Arızlı ve çevresi aranan bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Doğası, manzarası ve kent merkezine yakınlığıyla büyük inşaat firmalarının mercek altına aldığı bölgenin şimdiden trend yakaladığı söylenebilir




Arızlı ve çevresi aranan bir yer olarak karşımıza çıkıyor. Doğası, manzarası ve kent merkezine yakınlığıyla büyük inşaat firmalarının mercek altına aldığı bölgenin şimdiden trend yakaladığı söylenebilir.Arızlı ve çevresi kent merkezine yakınlığıyla son dönemde öne çıkmayı başardı. Uzak denilen bölgenin, yerleşim alanlarının ve yolların yapılmasıyla birdenbire ulaşımı kolay bir bölge olduğu görüldü. Bakıldığında kent merkezine 9 kilometre olarak hesaplanan mesafe; Bahçecik 15 kilometre, Yuvacık 13 kilometre, Kartepe yerleşim alanına 12 kilometre gibi mesafeler karşımıza çıkıyor. Arızlı için, özellikle Arızlı Toki Konutları için yapılan yolu gördükten sonra, ulaşımı kolay bölge diyebiliriz. 


GÖKDELENLER... 

Geçtiğimiz günlerde İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan kentin belli bölgelerinde gökdelen yapılmasına izin verebileceklerini söylemişti. Bahsettiği bölge Arızlı olmamasına karşın, verilen imarlarla zaten gökdelen tarzında lüks konutlar yapılmaya başlanmış bile. Bize göre de zaten sıkışmış bir alana sahip olan izmit'in gökdelenleriyle anılacak bölgenin Nevzat Doğan'ın aklına bile gelmeyen Arızlı olması içten bile değil. Çok yakında Arızlı'nm, gökdelenlerle anılması için uzun süre geçmesi beklenmeyecektir. 


UMUTTEPE'YE YAKIN 

Arızlı'yı çok ciddi sayıda nüfusu barındıran Umuttepe Kampüsü'ne bağlayacak Arızlı Umuttepe yolunun çok kısa bir süre içerisinde hizmete sokulması bekleniyor. Çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Kısa süre sonra Arızlı-Umuttepe toplu taşıma araçlarını görürseniz şaşırmayın. Böyle bir çalışmanın hayata geçmesiyle birlikte zaten değer kazanan Arızlı'nın, üzerine katarak herkesi şaşırtması hayal olmayacaktır. 


ARAPLAR'IN YATIRIMI 

Size ciddi bir sır verelim, Arızlı ve çevresinde ilimizin dışından marka firmalar projelerini hayata geçirebilmek için profesyonel danışmanlarını çalıştırdıklarını ve bölgede istenilen sonuçlar çıktığı takdirde, sıkı durun, sadece Araplar'm milyon dolarlık mülkler üreteceklerinin duyumlarını almış bulunmaktayız. Araplar da böyle bir havaya, manzaraya ve lükse hayır demeyeceklerini, yatırım yaptıkları evlerden anlıyor olmamız  gerekiyor. Bu projeler umarım olumlu sonuçlanır ve bölge gökdelenler mevkii olur. 


DEPREME DAYANIKLI 

Kocaeli deprem haritasında en iyi zeminlerden biri olarak geçen bölgede 10 katlı inşaatların yükseldiğini biliyoruz. TOKİ'nin imar planını hazırladığı ancak inşaat yapmak yerine ihaleyle sattığı arsaların üzerinde yükselen bu 10 katlı inşaatlar belediye imarından değil  TOKİ  imarından faydalanıyor. Depremin TOKİ'ye ayrıcalık göstermeyeceğine göre belediye de standart imar katlarını gözden geçirmeli. 



BÖLGEYE YATIRIM YAPIN 

Bölge birileri tarafından ciddi taranıyor. Büyük, küçük yatırımcılar yatırım yapmaya hazırlanıyor. Bu tür yatırımlar, uzun, orta ve kısa vadede düşünülecek olursa, bize göre kısa sürede, hatta daha kısa sürede cazibe merkezi olacaktır. Tabi, bizim öngörümüz yatırım yapmak isteyenler yapar, beklemek isteyenler bekler ama şunu unutmayın ki, risk alındığında değerli olur. Risk alacaksanız ki para kazanın. Arızlı ve çevresi her yönden prim yapacak bir bölge olacak. Sadece oraya bir gitmeniz, bizim ne demek istediğimizi daha iyi anlamanızı sağlayacaktır. 



Bizim Kocaeli


Geri Dön