29 / 03 / 2024

İnşaat firmaları fırsat kampanyalarına yöneldi!

İnşaat firmaları fırsat kampanyalarına yöneldi!

Ramazan nedeniyle Körfez'den gelen yabancı talebi azalınca sektör iç piyasaya yoğunlaştı. Firmalar, yerli müşteriler için kampanyalara yüklendi, faiz oranlarını piyasanın altına çekti ve indirimler yaptı.



Seçimin ardından koalisyon hükümetinin belirsizliğini korumasının yanı sıra yaz tatili ve Ramazan'ın aynı döneme denk gelmesi, konut alacak kesimi beklemeye iterken, bu dönemi değerlendirmek isteyen konut üreticileri uygun ödeme seçenekleri sunan kampanyanlara yöneldi. Kampanyalarda ekstra indirimler, peşinat erteleme gibi seçeneklerin yanı sıra faiz oranlarının piyasa koşullarının çok altına düşürülmesi dikkat çekiyor. 


FAİZLER DÜŞÜYOR 

Ekonomik ve siyasi konjonktür nedeniyle Türkiye'de üç olumsuz gelişmenin bir araya geldiği ara dönem yaşandığını belirten Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Umut Durbakayım, "Son 3 yıldır Ramazan ayı ile yaz tatilinin aynı tarihlere denk gelmesi, konut almak isteyenleri yavaşlatıyordu. 

Bunların üzerine eklenen seçim sonrası hükümet kurma girişimleriyle zirve yapan siyasi belirsizlik ise konut almak isteyenleri iyice düşündürmeye başladı. Teknik Yapı olarak bu belirsizliği elimizden geldiğince ortadan kaldırmak için girişimde bulunmaya karar verdik. Hem yaşamak için konut talep edenler, hem de birikimlerini değerlendirmek için güvenli bir liman arayan yatırımcılar için bir kampanya başlattık. Bu kampanyadaki en büyük avantajlardan ilki yüzde 75'lik banka kredisindeki faiz oranını gelişmiş ülkelerdeki seviyeye yakın oranlarda sabitlememiz oldu" diye konuştu. 


YABANCI KESİLİR

 Proje beyaz Yönetim Kurulu Başkanı Murat Uzun da işaat sektörünün Ramazan ayında olumsuz etkilendiği konunun iç piyasa müşterisi olmadığını belirterek, şunları söyledi: "İç pazar gayrimenkul müşterisinin yılı, ayları, günü dikkate almadığı sadece piyasaları ve istek/talepleri göz önünde bulundurduğunu düşündüğümüzde, Ramazan ayı satışları etkilemeyecektir. Ramazan'da özellikle Müslüman ülkelerdeki yabancı müşteri bıçak gibi kesilecektir. Son yıllardaki Arap müşteri yoğunluğunu dikkate aldığımızda sektörün Ramazan ayı satışları dip seviyelerde seyredeceği bir dönemdir."


3 PROJESİNDE FAİZİ DÜŞÜRDÜ

Teknik Yapı, Evora İstanbul, Metropark ve Concord İstanbul projelerinde yer alan daireler için düşük faiz, peşinat öteleme ve indirim fırsatlarından oluşan üçlü bir avantaj kampanyası başlattı. Buna göre, yüzde 75 banka kredisi kullanıldığında 60 ay için yüzde 0.39, 48 ay vadede yüzde 0.25 ve 36 ay vadede yüzde sıfır konut kredi faiz oranı ödenecek. Vadeyi 60 aydan 120 aya kadar daha uzun dönemli seçmek isteyenlere yüzde 0.73 kredi faizi uygulanacak. Kredi kullananların ödemesi gereken yüzde 25 peşinatın sadece yüzde 10'unu sözleşme sırasında geriye kalan yüzde 15'i ise sözleşme tarihinden bir yıl sonra ödenecek. Peşin ödemek isteyenlere veya yüzde 25 peşinatı hemen ödeyip, baz faiz oranlarıyla daire bedelinin yüzde 75'ini kredi kullanmak isteyenlere yüzde 12 indirim yapılacak. 


EV ALANA YÜZDE 3 İNDİRİM YAPILACAK

DKY İnşaat, Lokum Evler ve DKY Kartal projelerine özel Ramazan kampanyası düzenliyor. Şirket her iki proje için Ramazan ayı boyunca var olan indirimlere ek olarak yüzde 3 indirim yapacak. Kampanya kapsamında Lokum Evler'de yüzde 3, peşin alımlarda ise yüzde 15 indirim uygulanıyor. Ayrıca RamazVVan'da ev alanlar yüzde 25'lik peşinatlarını projenin teslim tarihine kadar erteleyebiliyor. Lokum Evler'de 60 aya yüzde 0.89,120 aya 1.03'den başlayan oranlar ile banka kredisi imkanı sunuluyor. DKY Kartal'da da Ramazan boyunca yüzde 3 indirim imkanı sunuluyor. Peşin alımlarda yüzde 10 indirim yapılıyor. Projede 60 aya yüzde 0.99 ve 120 aya yüzde 1.02'den başlayan oranlarla banka kredisi imkanı sunuluyor. Peşinat da teslimle kadar erteleniyor. 


DUMANKAYA

Kampanya kapsamında, Dumankaya Mozaik'te 1.825 TL'den, Ritim İstanbul'da 2 bin 600 TL'den, hi-Fit'te ise 1.758 TL'den başlayan taksit seçenekleri veya sıfır peşinat fırsatlarıyla Ramazana özel kira öder gibi ödeme seçenekleri sunuluyor. 


GENYAP İNŞAAT 

Esnek ödeme seçenekleri GENYAP İnşaat tarafından Kağıthane'nin merkezinde inşa edilen Kağıthane 7000 projesinde Ramazan kampanyası ile eski satış fiyatları geçerli. 435 bin liradan başlayan fiyatlarla satışa sunulan Kağıthane 7000'de Genyap inşaat tarafından uygulanan esnek ödeme seçenekleri ve bütçeye uygun ödeme planlarının yanı sıra anlaşmalı bankaların firmaya özel kredi destekleri de bulunuyor. 

Peşinat 2 yıl sonra ödeniyor EGEYAPI Group'un İstanbul Bağcılar'da hayata geçirdiği projesi Batışehir'de, Ramazan kampanyası başladı. 19 Temmuza kadar devam edecek kampanya kapsamında ev sahibi olmak isteyenler, peşinat ödemeden sadece banka kredisi kullanarak taşınma imkanına sahip oluyor. Yatırımcılar ise peşinat ödemeden, hemen kira getirişi elde etme şansını elde ediyor. 

Farklı ödeme planlarından yararlanmak isteyenler yüzde 25 peşinat ile 36 ay yüzde sıfır faiz veya 60 ay yüzde 0.69 firma vadeli ödeme planlarıyla Batışehir'den daire sahibi olabiliyor. Ayrıca peşin satışlarda yüzde 10 indirim yapılıyor. Kampanya kapsamında, peşinatı 2 yıl sonra ödeyerek sadece banka kredisi kullanarak daire sahibi olmak mümkün. 


Vatan



Geri Dön