26 / 04 / 2024

İnşaat firmaları krizin şok etkisini atlattı

İnşaat firmaları krizin şok etkisini atlattı

İnşaat firmaları, krizin şok etkisinin geçtiğini belirterek erteledikleri çalışmalarını hızlandırıyor



İnşaat firmaları, krizin şok etkisinin geçtiğini ve piyasanın yeniden açıldığını göz önüne alarak arka arkaya yeni projelerini açıklamaya, erteledikleri lansmanları hızlandırmaya başladılar. Bir hafta içinde İstanbul'da 5 bin yeni konut satışa sunuldu...

Kriz şokunu üzerinden atmaya başlayan emlak sektöründe hareketli günler yaşanıyor. Talebin hareketlenmesine paralel olarak firmalar pazarlama çalışmalarını yoğunlaştırıyor.

PROJELER HIZLANIYOR

Proje merkezlerinde tanıtım toplantıları düzenleyerek müşterileri bilgilendirmeye çalışıyorlar. Sadece geçtiğimiz hafta İstanbul'da Kurtköy'den Beylikdüzü'ne kadar pek çok farklı noktada yaklaşık 5 bin konut satışa çıkarak krizin ilk dalgasının aşıldığı izlenimi verdiler. Isparkule'de Tulip Turkuaz ve Bizim Evler satışa sunulurken firmalar erteledikleri yeni projeleri de eylülde realize edeceklerini duyurmaya başladılar. Bahçeşehir'de 150 konutluk Günışığı Evlerini inşa eden Dekar İnşaat'ın Yönetim Kurulu Başkanı Salih Kuzu, fiyatların dip seviyede olduğunu ve bundan sonra hızla yükselişe geçeceğini söyledi. Esenyurt'taki Esenbahçe Konutları'nın ortaklarından Yunus Akdaş da konut kredilerindeki düşmeyle birlikte müşteri ziyaretlerinde artma olduğuna dikkat çekti. Kurtköy'de Tepepark Villaları'nın satışını yapan Güzin Ervardar da nisandan itibaren piyasanın hareketlenmesiyle yeni projeler için harekete geçtiklerini, yine Kurtköy'de 400 konutluk bir projenin yılsonunda lansmanını yapacaklarını ifade etti.

Esenbahçe'de son 100 konut

Önay Grup'un Esenyurt'ta inşa ettiği toplamda 451 konuttan oluşan Esenbahçe Konutları'nda şu anda yaklaşık 100 adet konut satışta. 276 konutluk birinci etabı teslim eden firma kalan konutları da eylülde sahiplerine sunacak. Projede kalan dairelerin metrekare fiyatları 1200-1400 lira arasında değişiyor. Yunus Akdaş, yeni projelerinde küçük metrekareler üzerine yoğunlaşacaklarını belirtiyor.

Sektör sonbahara hazırlanıyor

Bahçeşehir'de 100 dekarlık alanda 150 villayı satışa sunan Salih Kuzu'ya göre, emlak fiyatları şu andaki seviyenin altına düşerse, alıcının ciddi bir risk aldığının farkında olması gerek. Kuzu "Biz metrekaresi 2100 liradan villa satıyoruz, 350 bin liraya villa sahibi oluyorsunuz. Ancak fiyatlar böyle gitmeyecek. Sonbaharda sektör hareketlenecek ve tabii fiyatlar da artacak" dedi.

Meral GÜNDOĞDU/Bugün


Geri Dön